Activiteit

Palmconcert 24 november

zondag 24 november 2019 , 13:00 - 14:00 uur

Huiskamerconcert in de Korte Akkeren! Kom luisteren naar klassieke muziek in een ontspannen intieme sfeer. Tijdens dit concert zal de muziek van Hector Berlioz klinken ter gelegenheid van zijn 150 jarige sterfdag met Les Nuits d' Éte en ter gelegenheid van het 100 jaar vrouwelijk kiesrecht in Nederland zal ik liederen zingen van Nederlandse vrouwelijke componisten met Ton van der Voort aan de piano. Deze liederen worden niet zo vaak geprogrammeerd en daardoor heel interessant! Ware juweeltje zijn het!

Anna Cramer gebruikte duitse gedichten, terwijl Henriette Bosmans franse rijmen gebruikte. Zelf vind ik het heel bijzonder dat er een lied van Agnes Jama zal klinken in het Nederlands. Het een sprankelend en uitdagend muziekstuk. Agnes Jama is de moeder van Soesja Citroen en ik was blij dat ze mij de bladmuziek wilde geven.

Ton speelt een piano solowerk van Cecil Chaminade. Van deze laatste componiste heb ik een muziekdoos arrangement gemaakt en zelf de rol geprikt. Het zorgt voor een bijzondere afsluiting.

Borrel na. Vrije gift.

 

Locatie
van der Palmstraat
Kosten toelichting
vrije gift
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: