Activiteit

Nieuwjaarsconcert: Goudse Kamermuziek Concerten

Maandelijks: Op Tweede $record.getLabel('dag in de week').toLowerCase() , 15:15 - 16:30 uur

Na een zeer succesvol verlopen 2019, kijken we uit naar 2020. Een muzikaal veelbelovend jaar. Met prachtige concerten, gebracht door fantastische musici. Zondag 12 januari is de aftrap van ons eerste concert in het Nieuwe jaar. Nieuwjaarsconcert: vier handen aan één vleugelpiano dansen het nieuwe jaar in. 

De Stichting Goudse Kamermuziekconcerten zet 2020 feestelijk in met een sprankelend concert voor ‘quatre-mains'. Met de magistrale Maiko Inoué en de begenadigde en wat robuustere Michaël Mannes laten deze pianisten de Blüthner-vleugel mooier klinken dan ooit. Met vier handen op één klavier brengen zij een uitbundig en vreugdevol programma om samen met u te klinken op het nieuwe jaar. U krijgt onder meer een heerlijke versie van het bekende 'Eine Kleine Nachtmusik' van W.A. Mozart en de bloemenwals van Tsjaikovski te horen. De pianisten zetten het feest verder met een selectie vrolijke Slavische en Hongaarse dansen van Johannes Brahms en Antonin Dvorak. Tussendoor zorgt Schubert voor een melancholische, maar bloedmooie noot in zijn fantasie in f mineur.

Zoals het een echt nieuwjaarsconcert betaamt, sluit het concert af in Weense stijl: het meeslepende 'An der schönen, blauen Donau' van walskoning Johann Strauss zorgt voor een luisterrijke finale. Danst u mee het nieuwe jaar in? 

Ga voor kaarten naar: www.goudsekamermuziekconcerten.nl

Locatie
Sociëteit De Reunie
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: