Activiteit

Cok Bakker over 'De school als broedplaats van hoop en engagement'

zondag 19 januari 2020 , 11:45 - 13:15 uur

Op zondag 19 januari a.s. om 11.45 u. spreekt Prof. dr. Cok Bakker over 'De school als broedplaats van hoop en engagement’. Het Agnietenconvent stelt zich binnen haar jaarprogramma ‘Engagement en Hoop’een vraag die velen bezighoudt: ‘Waar gaat het heen met de wereld en de samenleving? En welke hoop kunnen we hebben op een goede toekomst?’ 

Engagement activeert en verbindt daarbij en hoop geeft wegen aan.  

   

‘Leren hopen’ kan dat? En waar moet dat gebeuren? Onder andere op school. Maar hoe doe je dat? En gebeurt dat ook? ‘Jong geleerd, oud gedaan’. Is de school in dat opzicht ook een ‘game changer’ en een instrument om de wereld te veranderen?
Hoop hangt onlosmakelijk samen met iemands wereld- en levensbeschouwing. En laat nu twee van de drie scholen in Nederland officieel verbonden zijn met een levensbeschouwelijke of zelfs religieuze traditie. Hoe werkt dit in de praktijk en hoe draagt dit wel of niet bij aan het creëren van broedplaatsen van hoop en engagement?

Cok Bakker is hoogleraar Didaktiek van de Levensbeschouwelijke Vorming aan de Universiteit Utrecht en lector aan de Hogeschool Utrecht.

 

19 januari 2020 11.45 uur – 13.15 uur

Agnietenkapel GOUDA,

Nieuwe Markt 100, Gouda       

www.agnietenconvent.nl

Aanmelding vooraf is niet noodzakelijk. Om de kosten van de lezing, de huur van de kapel en de gratis koffie en thee te bestrijden, heffen we bij binnenkomst een toegangsgeld van € 5,00 p.p.

Locatie
Nieuwe Markt 100 Gouda
Kosten toelichting
Om de kosten van Om de kosten van de lezing, de huur van de kapel en de gratis koffie en thee te kunnen betalen, heffen we bij binnenkomst een toegangsgeld van € 5,00 p.p.
Doelgroep
Alle volwassenen
Thema
Onderwijs
Illustration
 
Deel dit: