Activiteit

Dreigend Ontslag, Wat Nu?

woensdag 20 februari 2019 , 19:00 - 21:00 uur

Op donderdag 20 februari vanaf 19 uur organiseert Caroline Besseling van Personeelsrecht weer een gratis informatieavond om je te informeren over de wijzigingen in de Ontslagwet,zoals de transitievergoeding en de mogelijkheden met  de vaststellingsovereenkomst . Een loopbaanadviseur geeft je informatie over het vinden van een baan op de huidige arbeidsmarkt.

Met ruim 12 jaar ervaring met haar bedrijf Personeelsrecht  biedt Caroline Besseling in haar functie van Ontslagspecialist juist de bedreigde werknemer ondersteuning. Naast het opstellen van brieven, geeft Caroline de werknemer ook ondersteuning tijdens gesprekken met de werkgever, bedrijfsarts of UWV.  Als het nodig is, voert zij de onderhandelingen bij  dreigend ontslag.  Maar ook baanbehoud kan een doel zijn. Kortom persoonlijke en oplossingsgerichte begeleiding van het begin tot het eind.  Caroline heeft hiervoor 20 jaar als Juridisch HR-adviseur gewerkt in zowel de profit als nonprofitsector

Locatie                   Het Vijfde Huis 

Adres                     Livingstonelaan 54, Gouda (voorheen verpleeghuis Bloemendaal)

Aanmelden            www.personeelsrecht.nl

Informatie             0182-603309 of bel direct 06-20774494

Vanuit haar praktijkervaring geeft  Caroline je vast wat tips die belangrijk zijn bij dreigend ontslag.

Tip1 de werkgever bouwt een ontslagdossier op                                   

Als een werkgever niet tevreden is over je functioneren (de juridische term is verwijtbaar disfunctioneren) dan zal de werkgever schriftelijk moeten aantonen dat je je werk niet goed uitvoert. Er wordt dan door de werkgever een ontslagdossier over je functioneren opgebouwd. Er worden (vaak ineens) functionerings- en beoordelingsgesprekken gevoerd waarvan door de werkgever gespreksverslagen gemaakt worden.

Tip 2 teken niets voor akkoord

Soms wordt er ook gevraagd om verslagen voor akkoord te ondertekenen. Doe dit niet!! Als je wel tekent, verklaar je dat je eens bent met de volledige inhoud van het verslag. Eventueel kun je voor gezien tekenen. Dit doe je door in het verslag het woord “voor akkoord” door te strepen en door “voor gezien” te vervangen. Win advies in.

Tip 3 een vaststellingsovereenkomst is geen ontslag

Als een werkgever afscheid van een werknemer wil nemen, biedt zij in veel gevallen de werknemer een vaststellingsovereenkomst of beëindigingsovereenkomst aan. Let op; dit is geen ontslag.  Als je dit niet tekent, blijft je arbeidsovereenkomst gewoon van kracht. Vaak is onderhandelen mogelijk.

Tip 4 wees voorbereid

Meld je aan voor deze informatieavond via de website www.personeelsrecht.nl. . De inloop met koffie en thee is om 19 uur. Om 19.30 begint de presentatie. Uiteraard is er ruimte voor vragen. Er zijn geen kosten aan verbonden.

Locatie
Het Vijfde Huis
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: