Activiteit

Denker des Vaderlands komt voor een lezing naar Gouda

dinsdag 21 september 2021 , 20:00 - 22:00 uur

Lezing over de 7 deugden.

Denker des Vaderlands, Paul van Tongeren, komt speciaal naar Gouda om ons in te wijden in de zeven deugden. Wat zijn die deugden en waarom zouden die zeven de belangrijkste zijn? En zijn deugden niet ouderwets en uit de tijd of kunnen zij juist de kurk vormen waarop ons samenleven kan drijven? We horen van de Griekse filosoof Aristoteles waar de klassieke deugden wijsheid, moed, matigheid en rechtvaardigheid van afstammen, maar ook van de Bijbelse deugden: geloof, hoop en liefde.

Paul van Tongeren ( Deventer, 1950) was hoogleraard wijsgerige ethiek in Nijmegen, Leiden en Leuven. Naast zijn academische werk houdt van Tongeren zich al ruim twintig jaar intensief bezig met publieksfilosofie. Hij publiceerde meer dan tien populaire boeken op basis van zijn grootste interesses: de deugdethiek van Aristoteles en het nihilisme van Friedrich Nietzsche. In 2013 won hij met Leven is een kunst de Socratesbeker voor het urgentste en meest oorspronkelijke Nederlandstalige filosofieboek. Van Tongeren is sinds 2005 lid van het Filosofisch Elftal van Trouw.

De lezing begint om 20.00 uur in de Veste ( Ridder van Catsweg 300) en u kunt ook de lezing via een livestream volgen. Dit kan tot 2 weken na de lezing ook nog. Kijk voor de livestream op de website: www.devestegouda.nl/home/goudader

 

 

 

 

 

Locatie
De Veste
Kosten toelichting
Een bijdrage van € 5,- wordt op prijs gesteld. U kunt het bedrag contant betalen bij de deur of overmaken naar rekeningnummer NL34INGB0000666089 t.n.v. Wijkkas Wijkgemeente De Veste o.v.v. lezing GoudAder.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: