Activiteit

Ouder Kind Workshop

zondag 27 maart 2022 , 13:00 - 17:00 uur
Illustration

Herinner jij het je nog? Hoe je als kind uren in de tuin naar een lieveheersbeestje kon kijken in pure verwondering? Hoe je stokken, stenen en schelpen verzamelde en er misschien thuis iets moois van maakte? Dat alles nog zo vol magie was? En misschien praatte jij ook wel met dieren en bomen en was de zon voor jou meer dan gewoon een vuurbal in de lucht maar een prachtige godin of god.

Tijdens het opgroeien zijn de meesten van ons die intieme verbinding met de natuurlijke wereld en alle onzichtbare lagen ervan helaas voor een groot deel kwijt geraakt. En het is nu juist die verbinding, die ons gezond houdt, stress verminderd en ons doet beseffen dat we deel uitmaken van een groter geheel en we respect moeten hebben voor alles wat leeft. Zo gaan we niet alleen beter met de natuur om maar ook met de Aarde! 

Tijdens deze workshop proberen we die verbinding voor onszelf en onze gemeenschap weer terug te halen door ons niet alleen te richten op volwassenen maar te leren beseffen hoeveel we van kinderen kunnen leren en ons laten inspireren door hun band met de natuur. 
We gaan ons verbinden met de natuur en de dieren en zullen merken dat we ook heel veel van hen kunnen opsteken. Soms hebben we zelfs één dier dat heel erg op ons lijkt qua karakter. Dat kan van alles zijn: een grote, sterke olifant of een kleine, slimme muis. Een brullende, afschrikwekkende tijger of een knuffelige moederbeer. Je kunt er veel kracht uithalen om je met zo’n dier te verbinden, wat we daarom ook gaan doen, misschien gaan we zelfs leren het geluid van dit dier te imiteren! 
Daarna gaan we lekker knutselen, bijvoorbeeld een dieren-krachtstok of een dieren-amulet of krachtbuidel of ratel met belletjes. Tussendoor hebben we wat lekkere hapjes en sluiten we de dag af met een kampvuur, waarin we onze maaksels zegenen door het vuur en waarbij we leren trommelen op een sjamaandrum.

Jij als ouder laat je op deze dag leiden door jouw kind, die die sterke band met de natuur nog voelt en wij volwassenen vaak zijn kwijtgeraakt door onze rationele en ‘serieuze’ manier van leven. Dat is het doel van deze dag – verbinden, met jouw kind, jouw kind met jou en jullie samen: met de natuur. En natuurlijk ook met andere kinderen en ouders!

Wat is er al aanwezig?

Knutselmateriaal en leendrums indien jullie zelf geen drum/ratel hebben. 

Voor wie?

Deze workshop is geschikt voor kinderen van 4-10 jaar. Begeleiding van een ouder of andere verantwoordelijke volwassene is verplicht, je doet dit namelijk samen met jouw kind.

Wat neem je mee?

Trek makkelijke kleding aan, waarin je lekker kunt bewegen en knutselen.

Voor een (klein) hapje en drankje wordt gezorgd, maar verwacht je grote trek; neem dan iets extra’s mee voor jezelf.

Evt. (als je dit hebt): eigen drum of ratel.  Heb je zelf een bijzondere stok of steen? Of iets anders wat je graag in je knutselwerk wilt gaan verwerken? Neem maar mee!

Kosten

E35,- per ouder/kind koppel (incl. gebruik van knutselmateriaal, hapje en drankje).

Locatie
Gouderaksedijk 30A, 2808NG, Gouda (gebouw van de Scouting Jan van Hoofgroep op GoudAsfalt)
Kosten toelichting
Kosten E35,- per Ouder-Kind koppel
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 4 t/m 10 jaar
Omschrijving doelgroep 
Deze workshop is geschikt voor kinderen van 4-10 jaar. Begeleiding van het kind door een ouder of andere verantwoordelijke volwassene is verplicht. Het is namelijk een Ouder Kind Workshop. Je doet dit samen met je kind!
Deel dit: