Activiteit

Mindfulness voor volwassenen met autisme

woensdag 14 september 2022 , 9:30 - 12:00 uur
Illustration

Mindfulness is een nieuwe therapievorm die mensen met autisme kan helpen om meer rust (in hun hoofd) te krijgen. De mindfulness oefeningen helpen onder andere om minder te piekeren, gedachten los te laten en meer contact te krijgen met je lichaam.


Mindfulness is een van de eerste therapievormen voor volwassenen met autisme waarvan de effectiviteit uit wetenschappelijk onderzoek is aangetoond. In deze training wordt rekening gehouden met de informatieverwerking, sensitiviteit en specifieke vormen van voelen en bewustzijn van mensen met autisme.


Uitgangspunt voor deze aangepaste MBSR Mindfulness training is het boek van Annelies Spek - Mindfulness voor volwassenen met autisme. Bij de eerste sessie van de training ontvang je dit boek met de bijbehorende meditaties.


Mindfulness in een kleine groep van maximaal 4 personen, op woensdagochtend van 9.30 tot 12.00


Unieke mogelijkheid om een Mindfulness training te volgen met aandacht voor jouw persoonlijke proces.


8 woensdagochtenden en een stilteochtend van een zeer ervaren, enthousiaste en professionele trainer en coach.
Locatie: Berkenwoude (10 minuten van Gouda)


Tijdstip: 9.30 tot 12.00
Data: 14, 21, 28 september, 5, 12, 19 oktober, 2, 9 (stilte ochtend) en 16 november.
Kosten: €395,- inclusief werkboek, meditaties en oefeningen via MP3. Check je zorgverzekering of je in aanmerking komt voor een vergoeding. MindVoel is VMBN1 geaccrediteerd.

Locatie
Berkenwoude, Achterbroek 30
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Deze training is geschikt voor volwassenen die meer rust in hun hoofd willen. Je bent in staat vier keer per week 30 tot 45 minuten thuis te oefenen. Met behulp van een intakegesprek gaan ik samen met jou na of deze training voor jou geschikt is.
Documenten
Deel dit: