Activiteit

MeetUP: Overzichtelijke websites

dinsdag 27 september 2022 , 16:00 - 18:00 uur
Illustration

Internet is niet meer weg te denken en een website is allang niet meer alleen een visitekaartje van je bedrijf. Steeds vaker is de website een digitale ontmoetingsplaats met je (potentiele) klant en een direct verkoopkanaal. Van oudsher zijn veel websites zowel technisch als grafisch visueel en talig ingericht. Hierdoor is een grote groep die geen vrije toegang heeft tot alle informatie op het World Wide Web.

René van Maanen van Webburo Spring heeft als missie om iedereen de kans te geven om mee te doen. Of dat nu gaat om een plek op de arbeidsmarkt of online deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Hij staat voor inclusief werkgeverschap en samen met zijn hyperfocusteam maakt hij websites: die overzichtelijk zijn, eenvoudig in onderhoud, maar ook makkelijk vind- en bruikbaar voor de eindgebruiker. En hij gaat nu een stap verder: samen met zijn team ontwikkelt hij tools waardoor websites ook bereikbaar worden voor mensen die minder visueel of talig zijn ingesteld.

Een technisch kunststukje? Zeker, maar gelukkig zijn er ook een aantal quick-wins die je kunt inzetten om online inclusiever te ondernemen. Tijdens deze meet-up vertelt René niet alleen waar je op kunt letten bij het ontwikkelen van een website, maar gaat ook samen met Dorotheé Beens het gesprek aan welke aanpassingen zinvol zijn voor je eigen bedrijf.

Ieder kwartaal organiseert Verschil in Zaken een netwerkbijeenkomst. Je maakt kennis met Verschilmakers en ondernemers die maatschappelijk verantwoord willen ondernemen, Tijdens de Meet-Up staan kennisdeling en uitwisseling van ervaringen en contacten centraal. Maak kennis met een waardevol netwerk, leer van de presentatie en leg nuttige contacten.

Aangesloten Verschilmakers en Ambassadeurs hebben vrije toegang, overige bezoekers € 30,25 (€ 25 ex BTW)

Inbegrepen:

* Interactieve lezing René van Maanen (i.s.m. Dorotheé Beens)

* ontvangst met koffie/thee inclusief versnapering

* afsluitende borrel, waarbij ook fris verkrijgbaar is

We zijn te gast bij René van Maanen, het kantoor van Webburo Spring

Locatie
webburo spring
Kosten
Gratis voor leden
Kosten toelichting
Deze lezing is voor iedereen toegankelijk wie is aangesloten bij Verschil in Zaken.
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 16 jaar
Omschrijving doelgroep 
Organisaties en ondernemers die ook het verschil willen maken. Je wilt dat iedereen mee moet kunnen doen, en je vindt dat zoveel mogelijk mensen toegang hebben tot de informatie op je website. Iedere stap in die richting is een goede stap, voor ieder budget zijn er mogelijkheden. Interessant voor alle ondernemers, in het bijzonder voor ondernemers in de communicatie en websites-ontwikkeling. wilt weten hoe je ervoor kunt zorgen dat jouw website ook leesbaar is voor mensen met een (neurologische) bepekring. bent op zoek naar een antwoord op jouw verschilmakers-vraag. Je krijgt een antwoord in de vorm van een voorbeeld van ‘die doet het ook’. En wil je leren hoe je het zelf kunt doen of kunt implementeren binnen jouw bedrijfsvoering? Volg dan een workshop bij ons,huur een verschilmaker in of neem een product af dat jou direct ondersteunt.
maximum aantal deelnemers
50
Deel dit: