Activiteit

De Soundtrack

vrijdag 6 januari 2023 , 15:00 - 16:30 uur
Illustration

Zou het niet mooi zijn om zo door de lijst heen in een kunstwerk te kunnen stappen? Om de schutters op het werk van Crabeth de hand schudden, dwalen door de velden van De oogsters van Daubigny of naast Criselda gaan zitten in de Korte Akkerse woonkamer die Bram Tackenberg vastlegde.

Met 'De Soundtrack' bieden wij de kans om te verdwijnen in onze collectie. Pak je eigen smartphone, zet een koptelefoon op, scan de QR- code en laat je raken door de muziek bij het kunstwerk waar je voor staat. Van een verontrustende Danse Macabre bij Odilon Redons De gevallen engel, tot een swingende Charleston bij een vaas met dansers in de plateelzaal. En van een zomerse hit bij de neon-reclame van IJssalon Italia tot en met een gedragen motet bij Van der Goudes 16de-eeuwse dubbelportret van Jan en Lydia. Kijken doe je vanaf nu met je ogen én met je oren!

Op vrijdag 6 januari om 15.00 uur is de muzikale lancering van 'De Soundtrack'. Je kunt op je koptelefoon de muziek beluisteren die het museum heeft uitgekozen én er zijn liveoptredens van o.a. de Goudse muzikanten Tjomme Elgersma en Raman Hamo. Ook zij hebben een kunstwerk uitgekozen waar hun muziek bij past. Kom je ook?

Locatie
Museum Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: