Activiteit

Herdenking slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië 15 februari

woensdag 15 februari 2023 , 19:00 - 20:00 uur
Illustration

Herdenking Slachtoffers aardbevingen Turkije en Syrië

De Gemeente Gouda organiseert, samen met vertegenwoordigers van de Turkse en Syrische gemeenschappen in Gouda en Waddinxveen, een bijeenkomst ter nagedachtenis van de slachtoffers van de verwoestende aardbevingen in Turkije en Syrië.

Woensdag, 15 februari om 19:00 uur is ieder welkom op de Markt, aan de voorzijde van het Stadhuis, om steun te betuigen aan de inwoners die de afgelopen dagen werden geconfronteerd met het onwerkelijke verlies van familie, vrienden en bekenden. 

Er is veel schade, letsel en onzekerheid en een grote vraag naar zorg, hulp en middelen om de verwoeste gebieden weer op te bouwen en slachtoffers bij te staan. Ter gelegenheid van deze bijeenkomst wordt er een speciale rekening  geopend om financiële steun en toezeggingen uit Gouda en omstreken via crowdfunding te faciliteren. Dit gebeurt tegelijk met de landelijke actiedag van Giro555.

De bijeenkomst bestaat uit diverse toespraken, een moment van bezinning en de gelegenheid tot napraten in het Stadhuis en is in aanwezigheid van de burgemeesters van Gouda en Waddinxveen en verschillende geloofsgemeenschappen. 

Meer informatie volgt op maandag 13 februari via de websites en sociale mediakanalen van de betrokken gemeenten en gemeenschappen. 

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Iedereen
Documenten

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Heidi Jonker

Meld je aan
Deel dit: