Activiteit

Geannulleerd: Liederen van Huub Oosterhuis: lezing door Kees Kok

dinsdag 21 februari 2023 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

GoudAder-lezing op dinsdag 21 februari over de LIEDTEKSTEN VAN HUUB OOSTERHUIS GAAT NIET DOOR.

KEES KOK HEEFT CORONA EN HEEFT DE LEZING AF MOETEN ZEGGEN.

WE HOUDEN U OP DE HOOGTE WANNEER DE LEZING WEL PLAATS ZAL VINDEN.

In 2023 wordt Huub Oosterhuis 90 jaar. Iedereen kent inmiddels wel zijn liederen, die bij veel mensen erg geliefd zijn. Uit de teksten, die sterk Bijbels geworteld zijn, spreekt een grote maatschappelijke betrokkenheid. Aan de hand van een aantal liederen - bekende en minder bekende - neemt Kees Kok ons in zijn GoudAder-lezing mee in het gedachtegoed van Oosterhuis. Wat is de visie van Oosterhuis op de Bijbelse verhalen, op de betekenis van Jezus, op de geloofstraditie en op ons samenleven? Hoe vinden we dat terug in zijn liederen en welke functie hebben die in de liturgie? We horen over zijn inspiratiebronnen, maar ook over de kritiek die er op zijn werk is geweest. Een octet zal de liederen ook laten klinken.

Kees Kok is theoloog en heeft sinds 1980 intensief samengewerkt met Huub Oosterhuis, onder meer in de Amsterdamse Studentenekklesia (nu Ekklesia Amsterdam) en de Stichting Leerhuis & Liturgie. Ook heeft hij werk van Oosterhuis vertaald (Duits) en uitgegeven. Sinds 2021 is hij voorzitter van de Stichting Huub Oosterhuis Fonds. 

De lezing vindt plaats in de Veste, Ridder van Catsweg 300, en begint om 20.00 uur. De kosten bedragen € 5 incl. koffie/thee (contant of via QR-code). De lezing is eveneens te volgen via een livestream (https://youtu.be/KqW6cU2mLks) . Ook dan wordt een bijdrage van € 5 op prijs gesteld. Voor meer informatie zie www.devestegouda.nl/goudader/

Locatie
De Veste, Ridder van Catsweg 300, Gouda
Kosten toelichting
5 euro
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: