Activiteit

Gouds Film Festival 2023

zaterdag 18 maart 2023 , 9:45 - 18:00 uur
Illustration

Wie gaan naar huis met de felbegeerde Regisseursstoelen? Zaterdag 18 maart worden de kostbare, handgemaakte awards weer uitgereikt tijdens het Gouds Film Festival 2023. Op drie locaties in de Goudse binnenstad worden de mooiste korte films en documentaires van niet-commercieel werkende filmers uit binnen- én buitenland vertoond. De films worden beoordeeld door een vakkundige jury, die dit jaar bestaat uit Bram Tackenberg (‘Wij de Stad’), Liesbeth Kamerling (‘Goede tijden, slechte tijden’ en ‘Phileine zegt sorry’) en Sonja da Graça (Beste Filmmaker 2021). Aan het eind van de dag maken ze de winnaars bekend.

De awards, vervaardigd door kunstenares Elisa Hau, worden uitgereikt in twee categorieën: Beste Filmmaker en Jong Talent (18 t/m 23 jaar). In de categorie Beste Filmmaker dingen maar liefst 25 filmers mee naar de titel. De films draaien in Cinema Gouda, waar de presentatie in handen is van Patrick Maijer. Filmhuis Gouda vertoont in de ochtend films in de categorie Beste Filmmaker, en in de middag het werk van Jong Talent. Het festival wordt daar gepresenteerd door Caroline Deuntje. Dit jaar presenteren ook leerlingen van Goudse scholen en cursisten van Cultuur Garenspinnerij hun werk. Natuurlijk in de Garenspinnerij zelf, gepresenteerd door Annemiek Engelen.

Het volledige filmoverzicht staat op goudsfilmfestival.nl. Filmliefhebbers kunnen dagtickets kopen, maar ook losse tickets voor het ochtend- en middagprogramma. Tussendoor is er tijd genoeg om van de ene locatie naar de andere te lopen of fietsen. Het festival wordt jaarlijks georganiseerd door de gerenommeerde filmclub Toverlint samen met Cultuurhuis Garenspinnerij.

Locatie
Cultuurhuis de Garenspinnerij, Filmhuis Gouda, Cinema Gouda
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die film leuk vindt

Deel dit: