Activiteit

Verhalencafé met open podium en voorstelling 'Ien, een verborgen verleden'

zondag 16 april 2023 , 15:00 - 17:00 uur
Illustration

Van harte welkom bij het Verhalencafé op 16 april a.s. Er is een open podium voor de pauze met 10-minuten verhalen. Na de pauze is er een muzikale vertelvoorstelling.

OPEN PODIUM
Marike Verschoor met 'het meisje met de stenen in haar hart'
Het sprookje gaat over een meisje met stenen in haar hart. Ze zwerft de hele wereld over om genezing te vinden, maar of haar dat lukt ....?

Egbert van Foeken met 'de Paduaanse pet'
Een verhaal over een man die eindelijk op zijn strepen gaat staan, die tergend op de proef wordt gesteld. Een doldriest verhaal waarvan het einde nog niet vaststaat: bloedstollend of toch niet ...?

VOORSTELLING: IEN EEN VERBORGEN VERLEDEN
Verteller: Peterine Kooijmans
Muzikant: Jannes van der Velde op viool

 Al neuriënd trapt Ien stevig door. De wielen van haar fiets ratelen over de straatstenen. Achter op de fiets zitten fietstassen met daarin enkele boodschappen. Tussen de boodschappen is een brief verstop. Ze moet er nog één rondbrengen…Nog dezelfde avond wordt Ien gearresteerd op verdenking van het afluisteren en verspreiden van militaire berichten. Ze komt terecht in kamp Vught, wordt te werk gesteld in de gasmaskerfabriek in Den Bosch en zit gevangen in Utrecht.


Na de oorlog schrijft Ien haar ervaringen op en vertelt ze deze één keer op een avond van de meisjesvereniging. Daarna stopt ze dit verslag in een doos en verdwijnt de doos in een la. Ien praat er een leven lang niet meer over. Na haar overlijden vindt een van haar zoons een doos, een bonbondoos, met daarin het verslag van de oorlogservaringen van zijn moeder. Eindelijk valt alles op zijn plaats.

 Dit is het aangrijpende verhaal van de tante van Peterine Kooijmans. Een tante van wie ze alleen maar wist dat zij erge dingen had meegemaakt in de Tweede Wereldoorlog.
Klik hier voor de trailer.

 

 

Locatie
Cultureel Centrum Concordia
Kosten toelichting
€ 10,00
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: