Activiteit

Expositie 'Scratching the surface' - Wim van Loon

wo 5 apr 2023 - zo 30 apr 2023 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

In de tentoonstelling ‘Scratching the Surface’ zijn kunstwerken van Wim van Loon te zien uit drie series waaraan hij heeft gewerkt tussen 2019 en nu: ‘Over Licht’, ‘Lux Ecce Surgit Aurea’ en ‘De Vormen van de Lente’.

Van Loon werkt graag in series, waarbij hij verschillende technieken en materialen combineert. Deze werkwijze biedt veel mogelijkheden om een ​​onderwerp op verschillende manieren te benaderen. De tentoongestelde werken zijn een verkenning van de relatie tussen en de wisselwerking van vorm en ritme, kleur en verbeelding, de impact van licht.

Uitgangspunt zijn de observaties van de kunstenaar, wat hij in het alledaagse om zich heen ziet. Deze tentoonstelling is een uitnodiging om zijn observaties, gevoelens en gedachten te delen. Want bij kunst, net als bij veel ander zaken, is nadrukkelijk een rol weggelegd voor de beschouwer. In de tekeningen zijn verschillende technieken gebruikt, waarbij de basis grafisch is. Het begint met een serie afdrukken van loodgravures die later samengevoegd worden tot één beeld en bewerkt worden met pure pigmenten, inkt of pastels. Een enkele versie blijft onbewerkt.

Over de kunstenaar
Wim van Loon (1963) woont en werkt in Gouda. Hij is schilder, tekenaar en graficus en heeft een opleiding voor leraar kunstvakken gedaan. Verder heeft hij zich vooral zelfstandig ontwikkeld. Zijn kunst is grofweg in te delen in twee thema's: 'mensen' en ‘plaatsen/omgevingen'. 'Mensen' kunnen portretten zijn van individuen of groepen. Het kan gaan om een ​​individu dat een persoon vertegenwoordigt, maar ook om wat hij 'het groepsindividu' noem. In ‘plaatsen/omgevingen' deelt hij grotendeels zijn observaties, zijn blik op wat hij om zich heen ziet, zijn fascinatie voor de ritmes, orde en chaos van de natuur en niet-natuurlijke omgevingen.

Locatie
De Firma | kunstcentrum Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op wo 5 april 2023. Beëindigd zo 30 april 2023
Illustration
Lux surgit aurea versie 6
Deel dit: