Activiteit

Tafelspel in de Biep

woensdag 24 mei 2023 , 10:30 - 11:00 uur
Illustration

Het Tafelspel is een verhaal dat wordt uitgespeeld op een tafel, terwijl er iemand aan het vertellen is. Met houten figuren, poppetjes, dieren of knuffels bijvoorbeeld. Je beweegt de figuren tijdens het vertellen. Het verhaal en de essentie ervan breng je zo in beeld. Een bijzondere manier van vertellen. Tafelspel sluit goed aan bij de belevingswereld van peuters en kleuters.

Een film of voorstelling is vaak te groots voor peuters en kleuters. Tafelspel vindt plaats in een kleinschalige setting waarbij de kinderen kunnen reageren en het verhaal goed kunnen zien. Bij tafelspel bereikt het verhaal de peuters en kleuters direct (zonder tussenkomst van een boek). Je kunt de reactie van de kinderen zien en daarop inspelen. Kortom: een interactieve manier van vertellen die aan te passen is op het tempo van de groep. Het verhaal komt tot leven en boeit de kinderen. Daarmee is het een goede tegenhanger voor moderne media. Kinderen zien het hele verhaaltje gebeuren en niet slechts een onderdeel. Ze bepalen zelf waar ze naar willen kijken. Dat blijft boeien.

Op 24 mei om 10.30 uur zijn we in de Biep aan de Reigerstraat 37. Het is gratis, maar je moet je kind(eren) wel aanmelden. 

Locatie
Kinderbibliotheek De Biep
Deel dit: