Activiteit

Dansmeditatie 'Heel jezelf'

zondag 4 juni 2023 , 10:00 - 12:00 uur
Illustration

Zondag 4 juni a.s. leggen we tijdens de dansmeditatie de nadruk op je eigen helende vermogen.
'Heel je zelf' is een woordspeling. Het geeft aan dat het in jouw leven om jou gaat: álles van jou. Jouw héle persoon. Niets uitgezonderd: je mooie en je lelijke kanten. Je vreugde en je verdriet, boosheid, pijn. Héél jij.
Dat vraagt van jezelf dat je al die facetten omarmt, en samen neemt tot de complexiteit van jouw zijn. Pijn en stress ontstaan als je delen van jezelf afwijst en niet integreert. Dat weten we inmiddels wel... maar het is soms nog zo lastig op te brengen. 
Maar wanneer het lukt ontstaat er heling: wonden en (oud) zeer worden zachter en draaglijker. Je heelt.
Dat is de woordspeling: 'Heel jezelf'.

Dansmeditatie is een mooie manier om jezelf in beweging te zetten en maar te laten gebeuren en maar te laten komen wat er komt... Elke keer maar weer omarmen wat zich aandient. Nog een keer: heel jezelf.

Beweging tijdens de dans helpt je om dichterbij en dieper in het thema van de bijeenkomst te komen. En ‘dans’ is maar een woord: beweeg zoals heel je lijf dat wil en zoals je impuls je aangeeft. Simpelweg helemaal aanwezig zijn in én met je lijf: staand, zittend, swingend, liggend, wiegend, stampend... Gewoon zoals het in jou opkomt! Deze dans is helemaal vrij. En je dans is helemaal uniek.

Tijdens de dans helpt de muziek je op gang, zonder dat je per se de muziek hoeft te volgen. Ook zal ik tijdens het dansen het thema hier en daar toelichten. Ook dat hoef je niet per se te volgen: het gaat allemaal om jouw eigen dans.
Hoe verloopt onze bijeenkomst? We komen -in stilte- bij elkaar in de kring. We doen een ‘welkom’ en wat uitleg.
Dan help ik jullie om wat dichterbij jezelf en het hier en nu te komen. Daarna helpt mooie muziek (en wat woorden van mij) je verder in beweging en in het thema van de bijeenkomst.

En jij? Jij beweegt, jij danst!!
Tot het stil wordt in de ruimte...

Locatie
Het Vijfde Huis
Kosten toelichting
https://bramboer.clientomgeving.nl/inschrijven
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: