Activiteit

Houtmansplantsoenconcert: Legiana Collective

zondag 6 augustus 2023 , 14:00 - 16:30 uur
Illustration

Tijdens de zomermaanden van 2023 vinden voor de 28e keer in Gouda de Houtmansplantsoenconcerten plaats. De concerten zijn op zondagen van 25 juni tot en met 27 augustus. De concerten zijn van 14.00 uur tot uiterlijk 16.30 uur. De entree voor de concerten is gratis.
De concerten vinden plaats in de monumentale muziektent in het Goudse Houtmansplantsoen. Het plantsoen is gelegen aan de Fluwelensingel in Gouda.

Legiana Collective is een bijzondere folkband. Met negen muzikanten en hun akoestische instrumenten op het podium ademt de band een onnavolgbare groepsenergie. In hun geluid weerklinkt de creativiteit van een band zonder leider, verenigd door hun verborgen liefde voor muziek. De Legianas spelen met slechts één zaak voor ogen: dat hun publiek net zoveel plezier heeft als zijzelf. Luisteraars worden getroffen door de rauwe en onweerstaanbaar dansbare energie, gedragen door de ritmische sectie en betoverd door het sensuele en subtiel geharmoniseerde viervrouwelijke koor. Hun krachtige stemmen zingen poëtische verhalen uit Noord- en Oost-Europa, het Middellandse Zeegebied en de Amerika's. Maak je klaar om meegesleept te worden door de organische en voortdurende klanken van Legiana Collective. Gevestigd in Nederland, maar actief in de hele wereld.

Locatie
Houtmansplantsoen
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: