Activiteit

Dansmeditatie 'Vergeving'

zondag 3 september 2023 , 10:00 - 12:00 uur
Illustration

Kan dat? 'vergeving' dansen? 'k Weet t nog niet maar we gaan het gewoon doen.

Als er iets is waar we in deze tijd en in deze wereld behoefte aan hebben is dat vergeving. Er is zoveel oordeel en dat veroorzaakt zoveel leed en stress. Mensen staan tegenover elkaar, groepen staan tegenover elkaar. Er wordt nogal wat met de wijsvinger gewezen: jij '......' en zij '......', en jullie en hullie... 
Vergeving is de enige weg terug naar verbinding met elkaar: met allemaal en iedereen!

En het fraaie is dat het allemaal begint bij jezelf: vergeving voor de vergissingen die jij en ik hebben gemaakt. Want elk oordeel is uiteindelijk gewoon een vergissing. Eentje die je recht kunt zetten: vergeef jezelf de vergissing.

Nou: dat gaan we dansen! 

Het Hawaiaanse ritueel Ho'oponopono is prachtig hierbij: simpel, doeltreffend en ontroerend. Ik leerde het onlangs van een vriendin en was zo onder de indruk dat ik het meeneem de dansmeditatie in...

Dansmeditatie is een mooie manier om jezelf in beweging te zetten en maar te laten gebeuren en maar te laten komen wat er komt... Elke keer maar weer omarmen wat zich aandient. 

Beweging en intuitie tijdens de dans helpen je om dichterbij en dieper in het thema van de bijeenkomst te komen. En ‘dans’ is maar een woord: beweeg zoals heel je lijf dat wil en zoals je impuls je aangeeft. Simpelweg helemaal aanwezig zijn in én met je lijf: staand, zittend, swingend, liggend, wiegend, stampend... Gewoon zoals het in jou opkomt! Deze dans is helemaal vrij. En je dans is helemaal uniek.

Tijdens de dans helpt de muziek je op gang, zonder dat je per se de muziek hoeft te volgen. Ook zal ik tijdens het dansen het thema hier en daar toelichten. Ook dat hoef je niet per se te volgen: het gaat allemaal om jouw eigen dans.
Hoe verloopt onze bijeenkomst? We komen -meestal in stilte- bij elkaar in de kring. We doen een ‘welkom’ en wat uitleg.
Dan help ik jullie om wat dichterbij jezelf en het hier en nu te komen. Daarna helpt mooie muziek (en wat woorden van mij) je verder in beweging en in het thema van de bijeenkomst.

En jij? Jij beweegt, jij danst!!
Tot het stil wordt in de ruimte...
 

Locatie
Het Vijfde Huis
Kosten toelichting
https://bramboer.clientomgeving.nl/inschrijven
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: