Activiteit

Gratis proefles Argentijnse Tango

dinsdag 22 augustus 2023 , 19:30 - 20:45 uur
Illustration

Argentijnse tango, zo luidt het klassieke verhaal, is de dans die in de tweede helft van de 19de eeuw ontstaan is in de armenwijken van Buenos Aires. Tango ontstond uit een smeltkroes van culturen, uit de heimwee en het verlangen van ontheemden op zoek naar een nieuwe identiteit. Eerst was de tango de dans van de marginalen, nadien die van de nachtclubs in de havenbuurt, maar toen modieus Parijs in de jaren 20 voor de tango viel, ontdekte ook het thuisland zijn eigen product.

Tango werd de inspiratie voor een massa componisten en dansorkesten. Het werd de nationale dans van Argentinië. Tot de tango aan het einde van de jaren 50 uitdoofde – samen met de generatie die hem danste.

Sinds een jaar of 40 kent de tango een tweede jeugd. Die begon langs deze kant van de oceaan. Van hieruit veroverde de tango opnieuw Argentinië, maar ook de rest van de wereld, inclusief Nederland.

Na de vakantie starten we weer met onze lessen in Gouda. Vorig seizoen was inspirerend. Onze community groeit steeds groter. Sluit jij je bij ons aan?

Op 22 augustus organiseren wij een gratis proefles. Danservaring is niet nodig, alleen de wil om iets nieuws te willen leren. Inschrijven kan via onze website. Het liefst schrijf je je in met danspartner. Heb je die niet? Stuur ons dan een berichtje, wellicht kunnen we voor je bemiddelen.

Je bent meer dan welkom. We zien er naar uit je daar te ontmoeten!

#argentijnsetango
#tangolasolas
#tango
#proefles
#dansles
#goudabruist
#stadskant
#gouda

Locatie
STADSKANT
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
De proefles is gratis.
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Tango is voor iedereen, danservaring is niet nodig. Alleen nieuwsgierigheid en de wil om iets nieuws te leren.
Documenten
Deel dit: