Activiteit

Expositie: 'Vrouwen met perspectief'

wo 23 aug 2023 - zo 17 sep 2023 , 12:00 - 17:00 uur
Illustration

In de kunstgeschiedenis is de vrouw altijd een populair onderwerp geweest, vaak geschilderd als een object van schoonheid en lust. In de moderne kunst is er echter een verschuiving geweest naar het portretteren van vrouwen met perspectief en diepte, waarbij de nadruk ligt op hun eigen kracht en emoties.

Een bekend voorbeeld hiervan is het werk van Frida Kahlo, die haar eigen leven en pijn en lijden uitdrukte in haar zelfportretten. Haar werk toont de vrouw als een complex wezen met een eigen verhaal en geschiedenis. En het werk van beeldhouwer Barbara Hepworth voegde een nieuw hoofdstuk toe aan het abstract weergeven van vrouwelijke vormen en thema’s.

Deze nieuwe benadering van kunstbeoefening heeft zeker ook een rol gespeeld in de grotere waardering van vrouwen in zowel de kunst als in de samenleving als geheel. Sterke vrouwen met een eigen doel. Kortom, vrouwen met perspectief is thans een relevant thema in de kunst, dat kunstenaars blijvend erkennen en uitdiepen.

Ook in deze tentoonstelling van Marianne Lint en Jos van der Biezen staat het weergeven van de vrouw in een bewegend perspectief centraal. Met vergezichten en krachtige vrouwenportretten en torso’s, met uit steen gehakte serenades en danseressen.

De tentoonstelling opent op donderdag 24 augustus om 20.30 uur. Inloop is vanaf 20.00 uur.

Openingstijden expositie: woensdag t/m zondag, 12.00 – 17.00 uur.

Afbeelding boven: Jos van der Biezen - 'Footnotes'
Afbeelding onder: Marianne Lint - 'Haar in de wind'

Locatie
De Firma | kunstcentrum Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op wo 23 augustus 2023. Beëindigd zo 17 september 2023
Illustration
 
Deel dit: