Activiteit

Beleef GOUDasfalt & haar vrienden

zondag 17 september 2023 , 11:00 - 16:00 uur
Illustration

Kom genieten van een nazomerse beleefzondag!

Op zondag 17 september nodigen de vaste makers en ondernemers van GOUDasfalt hun creatieve vrienden uit. Komen jullie ook?! 

Wat is er zoal te beleven… 

KIJK, LUISTER, PROEF & DOE MEE

Van kunst en ambacht tot duurzame innovaties, ontdek de veelzijdigheid van de broedplaats en onze vrienden tijdens uiteenlopende demo’s en workshops:

  • kijk hoe Fenna van Kleiwerkplaats Witheet bekers maakt op haar draaischijf;
  • ruik en proef hoe het nieuwe ‘Gouds gebrouwen’ bier, een samenwerking tussen Brouwerij 1923 en Bunnik’s bierbrouwerij en dat ter plekken in de brouweloods gebrouwen wordt of luister om 13:30 of 14:30 in dezelfde loods naar een lezing van Remco van Gastel, auteur van ‘Stad van Bier’;
  • leer bij Depot24 alles over lokaal hout terwijl er tegelijkertijd op een Big Green Egg hapjes worden bereid;
  • luister in de metaalloods naar de jamsessie de vrienden Bas en Roeland;
  • maak je eigen sleutelhanger van een stuk fietsband of brandweerslang bij Vuigmakers in de blauwe loods;
  • ervaar hoe belangrijk het goed voelen van je lichaam en geest zijn tijdens de open les Yang yoga (actief) om 11.00 en Yin yoga (ontspannen) om 12.00 bij Yoga Bird;
  • praat met de vrijwilligers die graag vertellen over hoe zij het terrein draaiend houden.
    wandel langs de verrassend groene randen van GOUDasfalt. Misschien zie je wel een ijsvogel voorbijvliegen.
  • loop binnen bij X3 Kunstenaarscollectief in het DIJKhuis en bezoek hun expositie.

LOKALE & DUURZAME KADO’s

Misschien lijkt het nog een beetje vroeg, maar op deze dag is het ook leuk om alvast kadootjes te verzamelen voor de komende feestdagen. Niet alleen de vaste ondernemers stallen hun handgemaakte of vintage creaties uit, ook hun creatieve vrienden vullen kramen met  zelfgemaakte spulletjes. 

KUNST & DESIGN

Op verschillende plekken op GOUDasfalt is kunst te bewonderen, af en nog in de maak. Bekijk het bijzondere paard van kunstenaar Jan Mostert dat dwars door het hek rijdt op de Gouderaksedijk. In het DIJKhuis is het X3 Kunstenaarscollectief aan het werk. Verderop in de metaalloods staan de bijzondere designtafels van Studio Penders en bewonder je de nieuwe soms bizarre creaties van kunstenaar Stellan Aanhane. Loop vooral even een rondje over het hele terrein. Geniet ook van de Koe, hond Bello en de fraaie Kaasmeisjes. Op verschillende punten staan ook informatieborden met leuke weetjes over de historie en ontwikkeling van het terrein.

ETEN & DRINKEN

Trek gekregen? Geniet van een biertje bij de brouwers of strijk neer bij Gouwestrand voor een lekkere kop koffie of warme chocolademelk, de lekkerste zelf gerookte zalm of een heerlijke maaltijd uit de buitenoven. En als de zon nog schijnt, kun je buiten aan de borrel terwijl de kinderen spelen op het strand. 

Samen genieten we van de nazomer en  vieren we de overgang naar het nieuwe seizoen.

MIS HET NIET!

Kom met familie en vrienden wandelend of op de fiets naar GOUDasfalt. Of doe de oversteek over de Hollandsche IJssel met het pontje. Voor €1,- per persoon vaar je van de stad (vanaf de Veerstal) naar GOUDasfalt.

Locatie
GOUDasfalt
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: