Activiteit

Senior Games vrijdag 6 oktober a.s.

vrijdag 6 oktober 2023 , 10:00 - 14:00 uur
Illustration

Vrijdag 6 oktober Senior Games 2023 in Sportcentrum de Mammoet

Informatiemarkt en actief kennismaken met beweegaanbod voor iedereen van 55 jaar en ouder
SPORT•GOUDA organiseert op vrijdag 6 oktober van 10:00 tot 14:00 uur de Senior Games 2023 in Sportcentrum de Mammoet. Tijdens dit laagdrempelige, sportieve evenement is er informatie te krijgen over fit ouder worden en kan er actief kennisgemaakt worden met het diverse sport- en beweegaanbod voor de seniore Gouwenaar. Voor ieder niveau is er iets te beleven tijdens de Senior Games!  

Wat zijn de Senior Games?
De Senior Games zijn, anders dan de naam doet vermoeden, geen wedstrijden. Het is een informatiemarkt waarbij men op een laagdrempelige manier kan kennismaken met het Goudse sport- en beweegaanbod, voor de seniore Gouwenaar die fit ouder wil worden. Men kan op deze dag actief meedoen aan diverse proeflessen en clinics. Zo is er onder meer de mogelijkheid voor een fitheidstest, een Vitaal 55+ les en een valpreventieclinic. Er zijn diverse sportverenigingen die proeflessen geven waaronder (parkinson)boksen en schermen. Ook voor personen met een rollator is deze dag interessant om te bezoeken. Zij kunnen deelnemen aan de Vitaal 55+ lage intensiteit sportles (stoeloefeningen) en kunnen een rollator check laten uitvoeren bij de organisatie Vegro Thuiszorghulpmiddelen, die aanwezig is met informatie.

Beweegadvies op maat
De beweegmakelaars van SPORT•GOUDA zijn aanwezig voor persoonlijk beweegadvies. Ook als men niet voldoende geld heeft zijn er mogelijkheden om te sporten en bewegen in Gouda, middels een aanvraag bij het Volwassenenfonds Sport & Cultuur. De beweegmakelaars kunnen helpen om financiële ondersteuning aan te vragen.

Deelname en vervoer
Een bezoek en deelname aan de Senior Games is geheel gratis en er hoeft vooraf niet te worden aangemeld. Voor de eerste 50 bezoekers staat er een leuke goodie bag klaar. Sportcentrum de Mammoet is zowel met de auto, fiets als het openbaar vervoer goed bereikbaar. Als vervoer een probleem is of voor andere vragen over de Senior Games kan men contact opnemen met Sabine via sabine.slootweg@sportpuntgouda.nl of bel naar 06 8239 4836. 

Locatie
Sportcentrum de Mammoet
Kosten
Gratis
Doelgroep
Speciaal voor senioren
Omschrijving doelgroep 
Voor iedereen van 55 jaar en ouder. Zowel de fitte senior als de minder fitte senior. Loop je met rollator of zit je in een scootmobiel? Ook voor u is het leuk om langs te komen!
Deel dit: