Activiteit

Van fantasy tot keiharde werkelijkheid: Gouds boekenfeestje

dinsdag 31 oktober 2023 , 19:00 - 21:30 uur
Illustration

Op 31 oktober presenteert 4boeken twaalf Goudse auteurs in de Agnietenkapel. Dat wordt genieten voor iedereen die houdt van boeken en bijzondere verhalen. We nemen je mee op reis: van fantasy tot de keiharde werkelijkheid, van dierenliefde tot bio-industrie, van werk tot ontspanning en van feest tot vrees. Het programma is rond en de kaartverkoop is geopend.

Vers van de pers

Elje van Turennout wordt geïnterviewd over haar literaire novellen ‘Lichter’ (deel I uit de Norah-serie) en ‘Uitzicht’ (deel 2, verschijnt deze maand). Over zware thema’s die ruimte krijgen in een licht verhaal, oftewel de kracht van woorden.

Zelf ervaren

Michiel de Krom (Moeiteloos mindful) biedt het publiek een ervaring. Dat doet hij uiteraard op een nuchtere, uitnodigende en toegankelijke manier, zoals hij zijn boek schreef.

Vrees en feest

Peter Noordhoek was Gouda’s stadsdichter in de bijzondere periode van maart 2020 (lockdown) tot november 2022 (750 jaar stad Gouda). Het boek 'Stadsopener’ doet verslag van zijn rol in die tijd van vrees en feest.

Ná narcisme

Beppie Vermeulen ('Vuile Mafketel') vertelt haar persoonlijke verhaal, met name over het leven ná het verlaten van een narcistische partner.

Boekenpitches

Acht auteurs houden een korte pitch over hun boek. Zo zullen we horen van Anja van Briemen (De kippenfabriek), Will Janssen (Laurel Canyon - een poel van talent), Jacob Pot (Doornen en Sterren), Louzewies de Jager (Kruisverband), Ria Verbeek (Tussen kerk en kassen), Myke en Esther Klijn (De Rompomplop) en Astrid den Haan (Raamkatten & co).

Muzikale verrassing

Een feest is geen feest zonder verrassing, daarom zijn we extra blij met het optreden van Marleen Salet. Zij combineert muziek en woorden tot prikkelende luisterliedjes.

Over 4boeken

4boeken is een boekenfeestje waarbij lokale auteurs en lezers elkaar ontmoeten. Het wordt georganiseerd door Hanny Schoonderwoerd en Loes Vork, twee Goudse boekenliefhebbers. Uiteraard kunnen alle besproken boeken in de pauze en na afloop worden bekeken en gekocht. Het programma duurt van 19.00 tot 21.00 uur met na afloop gelegenheid tot napraten met de auteurs. Kaarten kosten 15 euro inclusief koffie/thee en feestelijke hapjes, aanmelden kan via www.4boeken.nl.

Ben je auteur en wil je ook meedoen aan 4boeken? Meld je dan alvast aan voor een volgende editie! Ook in 2024 organiseren we 4boeken, in Gouda en op verzoek ook in andere plaatsen.

Locatie
Agnietenkapel
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Illustration
 
Deel dit: