Activiteit

Laetitia Ouillet over 'Het succes van de lokale warmtetransitie'

dinsdag 10 oktober 2023 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

Op 10 oktober gaat Ruud Schuurs, programmamanager Lerend platform Energie & Omgeving (LEO), in gesprek met Laetitia Ouillet over de vraag hoe van de lokale warmtetransitie een succes te maken. Laetitia is een van de meest veelzijdige personen in de energietransitie die we kennen. Ze is specialist in de energietransitie en meer specifiek weet ze alles van de warmtetransitie en de werking van de energiemarkt. Haar brede ervaring deed ze op als adviseur bij Ecofys, manager regulatory affairs bij Nuon, directeur corporate strategy bij Eneco en directeur Strategic Area Energy bij de TU Eindhoven. Sinds 2018 is ze associate partner bij de eRiskgroup, maar ook voorzitter van energiecoöperatie De Windvogel, columnist voor Energeia en heeft ze samen met journaliste Sabine Sluijters een podcast (#voetnoten). Een interessante gesprekspartner dus, to say the least.

Laetitia is als Programmamanager Nieuwe Energie nauw betrokken bij de ontwikkeling van een warmtenet in een kwetsbare wijk in Schiedam. Ze staat dus met beide voeten midden in de taaie werkelijkheid van de lokale warmtetransitie. Maar zij heeft vanuit brede ervaring ook een analytisch en betrokken oog voor de onderstroom. Wat is er nodig om een complexe opgave als het van het gas halen van een wijk te doen slagen? Bestaat er zoiets als een format voor een geslaagde aanpak? En hoe zouden aspecten als zeggenschap en samenwerking eruitzien in zo’n format? Wat moeten omgevingsmanagers van betrokken partijen kunnen om dat mogelijk te maken? En waar stuiten we op noodzakelijke veranderingen in harde structuren als regelgeving en bevoegdheden?

LUISTER MEE!
Meld je gratis aan voor de livestream via deze link
Het gesprek wordt gestreamd via YouTube; er is tijdens de uitzending gelegenheid tot het stellen van vragen via Mentimeter. Het gesprek kan later worden teruggekeken op de website van Platform LEO.

Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit:
Geplaatst door
Bekijk Laetitia Ouillet over 'Het succes van de lokale warmtetransitie' ook in