Activiteit

Lezing over Depressie en Familieopstellingen

dinsdag 31 oktober 2023 , 20:00 - 22:30 uur
Illustration

SprekersCafeGouda organiseert op 31 oktober 2023 in Gouda

Lezing over Depressie en Familieopstellingen

Voor iedereen die te maken heeft met depressie, in bijzonder voor partners en ouders van iemand met depressie.

Op dinsdag 31 oktober 2023 zal Tura Gerards (Venlo, 1957) een inspirerende lezing verzorgen over depressie en familieopstellingen. Tura Gerards, auteur en bekend van zijn boeken "Vrij van depressie in 21 dagen" en "Een mens beter laten worden dankzij suggestieve taal", heeft meer dan 125 opstellingen begeleid, zowel individueel als in groepsverband.

De lezing belooft een interactief en leerzaam evenement te worden. Tijdens de bijeenkomst worden belangrijke vragen behandeld, zoals: Wat kun je doen als iemand van wie je zielsveel houdt, depressief is? En misschien nog belangrijker, wat kun je beter niet doen? Hoe kan een systemische opstelling, zoals een familieopstelling, hierbij helpen?

Tura zal uitgebreid ingaan op de twee hoofdwetten van systemisch werk: de impact van positie en kijkrichting op alles, en het feit dat alleen de vraagsteller verandering kan initiëren.

Daarnaast zal hij spreken over:
    De verschillende aspecten van een relatie met een depressief persoon en welk deel bij wie hoort.
    Een diepgaande verkenning van wat angst precies inhoudt. Hierbij benadrukt Tura dat niet iedereen die angstig is, depressief is, maar wel dat iedereen die depressief is, angst ervaart.
    Waarom hij angst niet enkel als emotie beschouwt, en welke implicaties dit heeft.
De lezing belooft waardevolle inzichten te bieden voor eenieder die betrokken is bij iemand met depressie. We nodigen u van harte uit om aanwezig te zijn en samen met Tura Gerards op zoek te gaan naar antwoorden en perspectieven die kunnen bijdragen aan een betere omgang met depressie.

Datum: Lezing Familieopstelling en depressie 31 oktober 2023
Tijd: 20:00 – 22:30 (deur open 19:45)
Locatie: Voormalig GGZ gebouw aan de Jac. P. Thijsselaan 45 Gouda
Entree: € 15,00 (betalen aan de deur of via: https://www.ticketkantoor.nl/shop/DVVdNPLwCW
Mailadres: robovergaauw@gmail.com mob. 06 22 99 48 04

Locatie
Balzaal
Kosten toelichting
15,00
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Mensen die geïnteresseerd zijn in de mogelijkheden en toepassingen van systemisch werk in relatie tot depressies. Mensen die dierbaren hebben die aan depressies lijden of gelden hebben en meer willen weten over de toepassing van Familieopstellingen.

Deel dit: