Activiteit

"VOLGENDE X' - een ontroerende en 'geestige' solovoorstelling in De Zwaan

vrijdag 20 oktober 2023 , 20:00 - 21:15 uur
Illustration

Aanstaande vrijdag - op 20 oktober - speelt acteur en theatermaker Nico Meurs zijn veelgeprezen solovoorstelling: “VOLGENDE X” in Kleintheater Zwaan aan het Zwaansgat te Gouda. De aanvang van deze indrukwekkende en ontroerende theatervoorstelling is 20.00 uur.

De bekroonde originele tekst uit 1993 is van de Engelse schrijver Ron Aldridge. Nico Meurs heeft het voor deze Nederlandse versie opnieuw vertaald en bewerkt. Het resultaat is een ‘tragi-komische’ solo van ruim een uur. In het stuk wordt de toeschouwer op verrassende en viruose wijze meegenomen naar het schemergebied tussen leven en dood. Of zoals Shakespeare al schreef: 

“Er is meer tussen hemel en aarde, Horatio… ”

 

Korte inhoud

Een man alleen in een verlaten wachtruimte van het ziekenhuis wacht gespannen af of zijn vrouw Maaike, die een auto-ongeluk heeft gehad, nog uit haar coma zal ontwaken. Ondertussen doodt hij de tijd met: verhalen, grappen, liedjes, imitaties, anekdotes, bespiegelingen en herinneringen… Langzamerhand komt het publiek meer-en-meer te weten over zijn leven, dromen, relatie én over de toedracht van het ongeluk.

 

"VOLGENDE X" zit vol humor, vaart en ontroering!

De voorstelling is zowel beklemmend, als ook grappig en díep-menselijk...

Maar bovenal kent “VOLGENDE X” een aantal zeer onverwachte ‘plot-twists’ die de toeschouwer op het puntje van de stoel zal doen zitten!

 

Nico Meurs

Acteur/theatermaker Nico Meurs (Alkmaar, 1970) studeerde in 1994 af aan de Toneelschool Amsterdam. Hij is verbonden aan Theaterstichting De Blauwe Feniks en Theatergroep ALKmaar (TALK). Daarnaast is hij ook als gast-acteur te zien bij andere gezelschappen. Vanaf april 2023 tourt met "VOLGENDE X" met veel succes door heel het land en doet nu dus ook Gouda aan. De reacties van het publiek op de voorstelling zijn zonder uitzondering lovend, verrast en enthousiast.

 

Reserveren:

Vrijdag 20 oktober - Kleintheater Zwaan - Zwaansgat 15 - Gouda. Reserveren: https://www.kleintheaterzwaan.nl/voorstellingen

Meer info: www.deblauwefeniks.nl

 

“VOLGENDE X”:

Een voorstelling over:

noodlot, dromen, wachten, liefde én ‘keepen in het eerste van AZ’!

 

 

Locatie
Kleintheater Zwaan
Kosten toelichting
15,-
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 17 jaar
Omschrijving doelgroep 
"VOLGENDE X" spreekt een hele brede doelgroep aan. Het dramatische gegeven laat het publiek uiteindelijk ontroert achter.Maar ondertussen zorgen de verrassende plot-twists voor een ware schokgolf door het publiek. Door de humor en de vaart vinden jongeren de voorstelling vaak erg boeiend. En bij 'mannen' valt er door de herkenbaarheid van het personage en door de vele verwijzingen naar bijvoorbeeld voetbal de voorstelling in de smaak. Kortom: een voorstelling met vele lagen en voor elk wat wils. Iets om over na te denken en na te praten!

Documenten
maximum aantal deelnemers
26
Deel dit: