Activiteit

Stap uit je hoofd en in je leven

woensdag 8 november 2023 , 10:00 - 11:30 uur
Illustration

Je bent op zoek naar een nieuwe baan. Vol goede moed houd je de vacaturewebsites in de gaten en met regelmaat stuur je een brief naar – wie weet – je toekomstige werkgever. De realiteit wil echter dat je niet van de ene op de andere dag nieuw werk hebt. Het vinden van nieuw werk kan in die periode best spannend, onzeker en frustrerend zijn.

Misschien herken je jezelf wel in de volgende gedachten: ‘Ik moet zo snel mogelijk een baan vinden!’, ‘Ben ik wel goed genoeg om op deze baan te solliciteren?‘, ‘Ik moet een goede indruk achterlaten tijdens dat sollicitatiegesprek’ of ‘Laat ook maar, ik ga nooit een baan vinden die bij mij past’. Ja, je hoofd kan aardig overuren draaien op zo’n moment. Waar is die uit-knop?!

Train je mentale veerkracht
Hoe laat je je niet gek maken in een onzekere periode? Hoe houd je focus tijdens de spannende momenten die het zoeken naar een baan met zich meebrengt? En hoe zit het nu eigenlijk met het goedbedoelde advies dat je altijd maar positief moet blijven?

Onder begeleiding van Marileen Driesprong bouw je stap voor stap aan je mentale veerkracht en leer je hoe je in dat proces dichtbij jezelf kunt blijven. De oefeningen die we onderweg doen zijn praktisch en soms ook een tikje ongewoon. Laat je daardoor niet afschrikken, want na deze wandelworkshop ga jij gegarandeerd naar huis met een nieuwe, frisse blik op het vinden van werk!

Aan het einde van deze ochtend weet jij hoe je de strijd tegen niet-helpende gedachten kunt staken. Je leert hoe je iedere keer weer uit je hoofd kunt stappen, zodat je je focus kan verleggen naar de dingen die écht belangrijk zijn voor jou. Het resultaat: Meer energie, motivatie en optimisme voor het vinden van een passende, leuke baan.

Meer ideeën en minder stress door wandelen
Het is herfst, de periode om lekker naar buiten te gaan, voldoende zonlicht op te vangen en in beweging te blijven. Al wandelend kom je op een gemakkelijke manier met anderen in gesprek. Doordat je linker -en rechterhelft samenwerken, komen meer ideeën naar boven en beklijft alles wat je bespreekt beter dan wanneer je niet in beweging bent. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om buiten te zijn en werkt de buitenlucht ook nog eens stress-reducerend.

Bereik al wandelend jouw doelen!
Tijdens deze wandelworkshop in Gouda doe jij nieuwe energie op en je ontmoet andere werkzoekenden. Samen ga je aan de slag om stappen te zetten om verder te komen in jouw zoektocht naar een passende baan. Natuurlijk dagen we je ook uit om de rest van het jaar concrete stappen te blijven zetten. Op deze manier kun jij er de rest van het jaar weer vol tegenaan.

Dus kom in beweging, zet nu de eerste stap en meld je aan voor dit event!

Locatie
Goudse Hout
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: