Activiteit

Benjamin Herman Trio - Nostalgia Blitz

zaterdag 25 november 2023 , 20:00 uur
Illustration

Saxofonist en muzikale allesvreter Benjamin Herman is al meer dan dertig jaar één van de meest productieve musici van zijn generatie. Sinds de jaren negentig speelt hij over de hele wereld en bracht hij meer dan vijftig albums uit met zijn band New Cool Collective en onder eigen titel als soloartiest. Zijn opvallend diverse muzikale output bevat traditionele jazz, punkjazz, filmmuziek en post-moderne interpretaties van het werk van componist Misha Mengelberg.

‘Nostalgia Blitz’ is een plaat die voortkomt uit een wilde verzameling ideeën en invloeden, met als rode draad het alternatieve saxofoonuniversum van Benjamin’s jeugd. “Toen ik in 1980 begon met muziek maken was de saxofoon het hipste instrument van de wereld. In elke band zat een saxofonist, meestal gekleed in een oversized pastelkleurige power suit.
Naast een overvloed aan saxhelden in pop- en fusionmuziek had je in de jaren 80 ook individuen als James Chance, John Lurie, Xero Slingsby en niet in de laatste plaats Hans Dulfer die het helemaal op hun eigen manier deden. Atonale disco, conceptuele art jazz, punkjazz. Saxofonisten met een attitude: super eigenwijs en heel creatief. Hun muziek draaide niet zozeer om vaardigheden maar om ideeën en energie. Naast Charlie Parker, Ben Webster, Sonny Rollins en John Coltrane waren zij van grote invloed op mijn muzikale smaak. Nostalgia Blitz is wederom een poging de grenzen van mijn eigen spel op te rekken en tegelijk een ode aan een aantal van mijn jeugdhelden te brengen.” vertelt Benjamin Herman.

Live bezetting:
Saxofoon: Benjamin Herman
Bas: Thomas Pol
Drums: Jimmi Hueting

Locatie:
Sociëteit Concordia
Westhaven 27
2801 PJ Gouda

Locatie
Sociëteit Concordia
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: