Activiteit

LichtKunstGouda 2023 | Verlicht!

do 14 dec 2023 - zo 24 dec 2023 , 17:00 - 21:00 uur
Illustration

Lichtkunst Gouda: Van 14 t/m 24 december van 17.00 - 21.00 uur (ma-di gesloten). Tijdens Gouda bij Kaarslicht tot 22.00 uur. Vernieuwende lichtkunstwerken en installaties tegen de achtergrond van het historische centrum van Gouda. Wandel langs prachtige locaties rondom de Sint-Janskerk en waan je terug in de tijd van ‘verlichte’ denkers als Erasmus en Coornhert.

Na vier jaar afwezigheid is LichtKunstGouda weer terug! Bezoek en beleef de 9e editie van dit Goudse lichtkunstfestival met het thema 'Verlicht!' LichtKunstGouda wordt georganiseerd door De Firma | kunstcentrum Gouda. Wandel langs prachtige locaties rondom de Sint-Janskerk en waan je terug in de tijd van ‘verlichte’ denkers als Erasmus en Coornhert.

Verwonder je over vonkende gloeidraden, een sacrale halo, regenboogkleuren, een sprookjesachtig verlichte tuin, optische lichtcirkels, blauw verlicht water en dansende stralen die de ruimte verlichten en ritmisch aftasten als een echo, Ontdek ook de ‘verlichte’ gedachten bij deze kunstwerken.

Compact, sfeervol en uniek
Deze unieke lichtkunstexpositie is te zien op verschillende binnen- en buitenlocaties in de Goudse binnenstad op korte loopafstand van elkaar en toegang is gratis. De werken zijn door curator André Groeneveld speciaal voor het thema van deze editie samengesteld. Veel van de lichtkunstinstallaties van de deelnemende kunstenaars zijn vaak alleen te zien tijdens de grotere festivals, zoals Glow Eindhoven en Amsterdam Light Festival, maar nu is hun werk twee weken lang te bewonderen in de compacte setting van het historisch centrum van Gouda. Mis het niet! 

Veel van de lichtkunstinstallaties van de deelnemende kunstenaars zijn vaak alleen te zien tijdens de grotere festivals, maar nu is hun werk twee weken lang te bewonderen in de compacte setting van het historisch centrum van Gouda. Mis het niet! Kijk op www.lichtkunstgouda.nl  voor het programma met deelnemende kunstenaars en werken.

De route start vanaf De Firma | kunstcentrum Gouda en loopt verder langs Achter de kerk, Vroesentuin, Jeruzalemkapel, Peperstraat, Hoge en Lage Gouwe en eindigt bij de Kleiwegbrug. De locaties kunnen ook apart en in elke andere volgorde worden bezocht. 

Bezoek twee lichtfestivals ineen
Op vrijdag 15 december is LichtKunstGouda extra lang open tijdens Gouda bij Kaarslicht. Het is dan nog meer te beleven in de stad met entertainment, muziek, theater en de grote verlichte kerstboom op de markt. Voor de bezoekers een mooie gelegenheid om de twee lichtfestivals te combineren: traditioneel en hedendaags! 

Te zien: 14 t/m 24 december (ma-di gesloten) | Toegang gratis
Open: 17.00 - 21.00 uur. Tijdens Gouda bij Kaarslicht - 15 december tot 22.00 uur. 
Informatie en programma:  www.lichtkunstgouda.nl
Organisatie: De Firma | kunstcentrum Gouda www.defirmagouda.nl

LichtKunstGouda is mede mogelijk gemaakt door Gemeente Gouda en de locaties die hun ruimte om niet beschikbaar stellen voor het exposeren van de kunstwerken.

Locatie
Overige locaties zijn De Firma, Achter de Kerk, Jeruzalemkapel, Vroesentuin, Kantoor van Nu (Peperstraat), Oud Katholieke kerk (hoge Gouwe) Ruimte van Rolf (Lage Gouwe), Kleiwegbrug.
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op do 14 december 2023. Beëindigd zo 24 december 2023
Deel dit: