Activiteit

DOCLOC: Unieke filmavond op een bijzondere locatie met contextprogramma

dinsdag 28 november 2023 , 19:30 - 22:30 uur
Illustration

Dinsdagavond 28 november vindt de allereerste DOCLOC plaats. Deze unieke filmreeks zal de kracht van documentaire cinema combineren met de magie van buitengewone locaties en een interessant contextprogramma die bezoekers uitdaagt om met elkaar het gesprek aan te gaan over belangrijke thema's.

De eerste editie van DOCLOC vindt plaats op een locatie die zowel fascinerend als intrigerend is: de kapel op de Rooms-Katholieke begraafplaats. Na een bijzonder ontvangst buiten, volgt in de kapel een vertoning van de indrukwekkende documentaire Look What You Made Me Do van filmmaker Coco Schrijber over femicide. De locatie is bewust gekozen om het thema van de avond – de ijzersterke en confronterende documentaire gaat over mishandelde vrouwen die moord als enige optie zagen om zelf te blijven leven – kracht bij te zetten.

Na de vertoning volgt een verdiepend contextprogramma, gemodereerd door Elsbeth Fraanje, samen met NRC-journalist Nina Stefanovski, ervaringsdeskundige die recent een achtergrondartikel over femicide schreef en Debbie Maas, bestuurder bij Veilig Thuis en expert op gebied van femicide. Het interactieve gesprek biedt het publiek de gelegenheid dieper in te gaan op de film, vragen te stellen en hun eigen ervaringen te delen.

Kaarten voor deze DOCLOC-avond op dinsdag 28 november van 19:30-22:30 bestel je hier: https://goudseschouwburg.nl/agenda/docloc-look-what-you-made-me-do-10002467/

Wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt en de verwachtingen hooggespannen. De avond is onderdeel van de mondiale VN-campagne Orange The World tegen vrouwengeweld die van 25 november tot 10 december plaatsvindt. DOCLOC organiseer ik samen met toffe culturele partner De Goudse Schouwburg en is mede mogelijk gemaakt door innovatiefonds Gemeente Gouda.

Note van de organisator: op de avond is nazorg aanwezig.

Locatie
Rooms Katholieke Begraafplaats Gouda
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Deel dit: