Activiteit

Lezing Goudader: Over grenzen heen....

donderdag 18 januari 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Niet alleen de discipelen volgden Jezus; al snel sloten anderen zich aan, ook van over de grens van Israël. In het evangelie begint dat al als een vrouw van over de grens Jezus kritisch bevraagt en hem aanmoedigt ‘ver’ te kijken. Anno 2023 heeft het Christendom zich verspreid over vele landen en culturen. Allemaal volgen zij Jezus van Nazareth in hun eigen kerken en op eigen wijze.  

Met Karin van den Broeke willen over onze eigen grenzen heen kijken. Hoe is het met die wereldwijde kerk? Kan zij spreken juist in onze tijd? Wat zegt de oecumene ons? Zoeken we elkaar op en leren we van elkaar, of trekken we ons liever terug op eigen grond? Karin gaat op deze vragen in en vertelt over haar eigen ervaringen. Vanuit haar werkzaamheden als predikante staat zij in contact met veel verschillende kerken, zowel in Nederland als daarbuiten.  


Karin van den Broeke is werkzaam als programmaleider bij Kerk in Actie. In juni 2016 werd zij gekozen in het dagelijks bestuur van de Wereldraad van Kerken en sinds 2018 is zij voorzitter van het Nederlands Bijbelgenootschap. Van 2013 tot 2018 was zij preses van de generale synode van de Protestantse Kerk in Nederland.  
 
Donderdag 18 januari 2024, 20.00 – 22.00 
De Veste, Ridder van Catsweg 300 te Gouda
Toegang: 5 euro
 

Locatie
De Veste
Kosten toelichting
5 euro
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Documenten
Deel dit: