Activiteit

Lezing: Biodanza waar begin je aan?

dinsdag 30 januari 2024 , 20:00 - 22:30 uur
Illustration

Biodanza, waar begin je aan?

Je hoort er steeds meer over: Biodanza. Maar wat is het precies, wat houdt het in, hoe gaat dat in zijn werk en hoe kom je daar achter zonder dat je meteen mee moet doen aan een workshop?

Dat alles en meer komt aan bod in deze lezing, waarin Geny Wuestman uitweidt over de wonderbaarlijke wereld van biodanza.
Ze neemt je mee in de achtergronden van dit magische danssysteem, waarom het zo heilzaam is, voor wie het een aanrader is en wat de impact is op je dagelijkse leven.

Eén ding staat voor haar vast: biodanza versterkt je identiteit. En niet om een nog sterkere ego op te bouwen en daarvanuit je stempel te drukken, juist niet. Wie een sterke identiteit heeft kan deze loslaten om puur in zijn of haar eigen kracht te gaan staan.

Misschien is dat wel het mooiste dat biodanza belooft. Los van de heerlijke en vele uren dansplezier en de warme contacten die je eraan overhoudt als je wekelijks komt dansen.

De theoretische onderbouwing zal op deze avond, samen met de praktische toepassing, aandacht krijgen. Geny vertelt bevlogen over hoe de grondlegger van biodanza voor iedere les een organische opbouw realiseert met altijd een betoverende uitwerking: van creatieve speelsheid en vitaliteit naar affectiviteit, seksualiteit en transcendentie. Het zijn sensaties en energievormen die de dansers in iedere workshop opnieuw ervaren. En wat dat voor blijvende effecten heeft wordt duidelijk als je het langere tijd doet.

Voor mensen voor wie het meteen meedoen aan een actieve vorm van biodanza net een stap te ver is maar er wel benieuwd naar zijn, biedt deze lezing uitkomst. Vrijblijvend luisteren naar iemand die biodanza al meer dan 10 jaar vol overgave doceert en met niets liever bezig is, dat is wat je mag verwachten. Vrijblijvend is hier het kernwoord en je mag er aan overhouden wat je zelf wilt. Maar het moet gek lopen wil je hier niet op zijn minst met een vleugje enthousiasme besmet worden.

Ook mensen die beroepshalve interesse hebben in alles wat de gezondheid en persoonlijke groei van de mens bevordert, nodigen we van harte uit. Biodanza werkt bevorderend voor lichaam en geest. Dus professionals...ook jullie zijn collegiaal uitgenodigd.

De avond wordt leerzaam, onthullend, en zeker ook inspirerend.

Organisator: Rob Overgaauw, SprekersCafeGouda
Datum: 30 januari 2024
Locatie: De Balzaal III aan de Jac.P. Thijsselaan 45, 2803 RT Gouda (voormalig GGZ gebouw/kies hoofdingang)
Inloop 19.45 uur Start lezing: 20:00 Einde: 22:30 uur
Dinsdag 30 januari 2024 van 20:00 tot 22:30

 

 Tickets zijn beschikbaar aan de deur of via https://hipsy.nl/event/39250-biodanza-waar-begin-je-aan

Locatie
Balzaal
Kosten
Met korting
Kosten toelichting
15,00 Met de kortingscode: DANS betaal je alleen de ticketkantoor kosten
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Omschrijving doelgroep 
Mensen die van dansen houden, mensen die geïnteresseerd zijn in persoonlijke groei, de vitaliserende kracht van dansen en bewegen, mensen werkzaam in de geestelijke gezondheidszorg

maximum aantal deelnemers
60

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Deze mensen komen:
- Lies Halstein

Meld je aan
Deel dit: