Activiteit

Jubileum Boek en Troost

woensdag 28 februari 2024 , 19:00 - 22:15 uur
Illustration

Op 28 februari 2024 gedenkt Boek en Troost, dat zij 10 jaar geleden begonnen is met haar werkzaamheden. De vrijwilligers van Boek en Troost zijn ervaringsdeskundigen en bieden ruimte aan mensen die rouwen om het verlies van een dierbare, of dat nu een partner, kind, familielid of vriend(in) is. Iedereen in Gouda en omgeving is welkom om de maandelijkse activiteiten te bezoeken. 

Het delen van ervaringen maakt je tot lotgenoot en kan troost bieden als je door deze zware periode in je leven heen moet.

Wij hebben de makers van  Oprouwtour.nl bereid gevonden speciaal voor ons hun theaterproductie op te voeren in de Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24B te Gouda.

Wendy Hoogendijk (theatermaker/presentatrice en zangeres) en Ameline Ansu (socioloog, schrijver en dagvoorzitter) nemen je in uiteenlopende scenes mee in de rollercoaster rondom rouw. Humor, rouwpijn, ongemak en warmte: alles komt voorbij.
Het is een programma vol muziek, theater en goede gesprekken met de zaal.

Ameline schreef ‘Van harte gecondoleerd’ (2020, Spectrum, 5e druk). Het boek over rouw, zonder zwart randje. Ook maakte zij de podcast ‘Rouwrituelen’ (NPO Radio1) over gebruiken rondom de dood wereldwijd. In de voorstelling deelt zij samen met Wendy haar eigen ervaringen, geeft informatie en gaat in gesprek met de zaal.

Wendy speelde haar solovoorstelling ‘Radiostilte’ door het land i.s.m. Slachtofferhulp NL, Politie en het Openbaar Ministerie. In ‘Op Rouwtour’ zingt en speelt Wendy en deelt zij samen met Ameline eigen ervaringen met het publiek.

De voorstelling begint om 19.45 uur en duurt tot 22.15 uur. Vanaf 19.00 uur bent u welkom!
U kunt zich aanmelden door een mail te sturen naar: info@boek-en-troost.nl. De toegang bedraagt € 12,50 inclusief één gratis consumptie. Na ontvangst van de mail, ontvangt u een bevestiging en een betaalverzoek.

Locatie
Theaterbakkerheij, Gouderaksedijk 24B te Gouda.
Kosten toelichting
€ 12,50
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: