Activiteit

Preek van de Leek 'De wijsheid ligt op straat’

zondag 25 februari 2024 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

Op zondag 25 februari 16:00 uur houdt Merve Yikilmaz haar Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel. Merve werkt bij het Leger des Heils met dakloze EU migranten en is een drijvende kracht achter de Goudse Stadsiftar. De titel van haar Preek van de Leek is ‘De wijsheid ligt op straat’. Aansluitend is een ieder van harte welkom in De Walvis, Ontmoetingscentrum West voor soep en brood.
De Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de Sint-Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet nodig.

De Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Inspiratoren uit de wereld van natuur, cultuur, politiek en het sociaal domein- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst spreken ze over wat hen inspireert, dwars zit, in beweging zet of zin geeft.

Kim de Berg, predikant Federatie Gouda: ‘Op alle plekken in de samenleving zijn mensen te vinden die inspireren. Met mooie beelden, scherpe analyses of prikkelende uitspraken zetten ze ons aan het denken. Wij geven hen graag de preekstoel als podium om ons door hen te laten raken.’

Locatie
Sint-Joostkapel/Lutherse Kerk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Deel dit: