Activiteit

LAATSTE WEEKEND: foto-expositie 'Portret'

Op zaterdag, zondag , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

In de expositie Portret. Ontmoeting met de ander brengt fotograaf Mariëtte Lock de mensen in en rond de Herenstraat in Gouda in beeld. In haar foto’s vangt zij hun persoonlijkheden en achtergronden, en daarmee de schoonheid van de verschillen. De expositie is nog te bekijken tot en met zondag 21 april.

Voor de fotoserie Herenstraat –waar deze portretten onderdeel van zijn– dompelde Lock zich enkele jaren onder in het leven van deze Goudse straat. Ze weet dicht bij de mensen te komen en intieme momenten vast te leggen. Tussen april 2022 en december 2023 werkte ze er vanuit een schaftkeet. In de keet maakt zij portretten, onder meer met een analoge Hasselblad-camera. Lock zoekt in haar beelden naar verstilling, naar momenten waarin de mens voor de camera zich even zonder pose laat zien.

Mariëtte Lock rondde in december 2022 haar opleiding aan de Fotoacademie af. In haar fotografie richt zij zich op de sociale omstandigheden en de persoonlijke verhalen van mensen. Hierbij staat de ontmoeting met de ander centraal.

  • Gouwenaars opgelet: jouw portret ook in de foto-expositie? Laat je door Mariëtte Lock portretteren met een analoge Hasselblad. Haar Studio. Work in progress is tot en met donderdag 25 april te vinden bij de ingang van de museumtuin, Achter de Kerk.
  • Bekijk tot en met zondag 21 april ook de tentoonstelling Herenstraat in Museum Gouda

Kijk voor inschrijving Studio. Work in progress op www.mariettelock.com/expo

Locatie
Bouwlocatie Tapijthuis
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
start / einde
Gestart op vr 15 december 2023. Beëindigd zo 21 april 2024
Deel dit: