Activiteit

Opening expositie Blootgewoon? Blootnodig!

vrijdag 8 maart 2024 , 20:00 uur
Illustration

Opening  van de expositie 'Blootgewoon? Blootnodig!' is op 8 maart om 20.00 uur bij De Firma | kunstcentrum Gouda
Wees welkom!

We (wij vrouwen) waren zo goed op weg eind jaren 60; bh’s aan de wilgen, “Baas in eigen buik” en de Dolle Mina’s maakten de weg vrij voor gelijke rechten en gelijke behandeling. Wat is er gebeurd dat we nu toch weer in een preutse golf zijn beland? Naakt lijkt taboe, b.orsten en sc.haamhaar lijken plots iets vies, censuur op Social Media waar met name de vrouwentepel in de ban is gedaan.

Gelijktijdig zie je (wereldwijd) dat de positie van de vrouw onder druk komt te staan. De ideale vrouw werkt alsof ze geen kinderen heeft en zorgt voor haar gezin alsof ze geen betaalde baan heeft. Vrouwen verdienen nog steeds minder dan mannen, er zijn nog steeds veel minder vrouwen
te vinden in topfuncties. Geweld tegen vrouwen neemt toe. Is hier een verband tussen?

Op alle fronten is de beweging weer naar achter de voordeur, onder de handdoek, uit het zicht. Waar komt dit vandaan? is het de impact van Social Media? De angst voor imperfectie? De angst voor publicatie op het net zonder toestemming? De groeiende rechts-populistische beweging, of speelt ook het geloof en cultuur nog een rol?

Wij zien werk aan de winkel: wees trots op je vrouwzijn, wees trots op je lichaam: vier het!
13 vrouwelijke kunstenaars reageren op dit thema.

Van 6 t/m 31 maart te zien op 4 locaties in Gouda

Locatie
De Firma | kunstcentrum Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Illustration
 
Deel dit: