Activiteit

GoudAder-lezing door Marianne Thieme

dinsdag 5 maart 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

De meesten van ons kennen Marianne Thieme als het gezicht van de Partij voor de Dieren, de partij die zij – samen met andere dierenbeschermers – in 2002 oprichtte. Bijna dertien jaar lang was zij politiek leider van deze partij, die vanaf 2006 in vier verkiezingen een vaste (en steeds sterkere) positie verwierf in het parlement. Zij stond bekend als een goede, vasthoudende en vooral gedreven debater. In 2022 werd zij directeur van het wetenschappelijk bureau van de Partij voor de Dieren.
 
In 1997 rondde ze haar studie Nederlands Recht af, met als specialisatie bestuursrecht. Haar motivatie om rechten te gaan studeren was haar interesse in de 'rechten van dieren'.
Maar wist u ook dat zij in 2023 haar masterstudie Theologie afrondde aan de University of Wales Trinity Saint David? 
Marianne Thieme zal vertellen over hoe haar geloof haar inspireert om op te komen voor dieren, natuur en milieu, voor het kwetsbare. Over hoe veel mensen, die zich zorgen maken over hun toekomst en die van de aarde, houvast vinden in en inspiratie halen uit het Christelijk geloof èn het verhaal van de schepping.
Jezus spreekt veel mensen aan en velen volgen hem. Het volgen van Jezus wordt echter heel verschillend ingevuld. In de Bijbel staan veel verhalen over mensen die Jezus volgen, aan wie wij ons kunnen spiegelen. We lezen daar over vijf typen volgelingen: De ‘gevers’, de ‘twijfelaars’, de ‘gedrevenen’, de ‘levensgenieters’ en de ‘anders gelovigen’.
Deze vijf typen volgelingen vormen de inspiratie voor de GoudAder-lezingen van het seizoen 2023/2024. De lezing van 5 maart 2024 gaat specifiek over de ‘gedrevenen’, één van die vijf typen volgelingen uit de portretgalerij. We hebben Marianne Thieme bereid gevonden deze lezing te verzorgen.
Ook deze keer zal er gelegenheid zijn voor het stellen van persoonlijke vragen. Deze lezing wordt u van harte aanbevolen!

Locatie
De Veste, Ridder van Catsweg 300, Gouda
Kosten toelichting
€ 5,00
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar

Documenten
maximum aantal deelnemers
200

Aantal aangemelde deelnemers: 1

Meld je aan
Deel dit: