Activiteit

Lezing Mariëtte Lock over haar project Herenstraat

zondag 10 maart 2024 , 11:45 uur
Illustration

Dit keer is bij het Agnietenconvent Mariëtte Lock te gast met een lezing over haar projekt Herenstraat. 

Bijna iedere stad kent een Herenstraat. De naam roept het beeld op van brede wegen en statige panden. De Herenstraat in Gouda laat iets anders zien. De straat met jaren ’70 huizen ligt in de volkswijk Korte Akkeren, de sociaaleconomische situatie is er gemiddeld lager dan elders.

De documentaire fotoserie Herenstraat brengt de persoonlijkheden en achtergronden van de mensen in en rondom deze voor veel Gouwenaars bekende straat in beeld. Met de straat als gemene deler, heb ik geprobeerd de 'schoonheid van de verschillen' te vangen. 
In de lezing neem ik u aan de hand van foto’s mee in mijn blik op de straat en de ontmoetingen die ik heb gehad. Ook ga ik in op het waarom van de serie: wie zijn mijn inspiratiebronnen en hoe ben ik te werk gegaan?

Na de koffiepauze zal Mariëtte met de deelnemers aan de lezing de tentoonstellingen (in het museum en in het Tapijthuis) bezoeken. Heeft u een Museumkaart? Dan is het fijn als u die meeneemt. Voor mensen zonder Museumkaart is een vrijkaart beschikbaar. (Mocht men na ‘Herenstraat’ ook andere tentoonstellingen in het museum willen bezoeken, gelieve dan een entreeticket te kopen.)

Voor een idee van het aantal deelnemers, is het fijn als u laat weten of u deelneemt aan het museumbezoek. Dat kan via ons emailadres info@agnietenconvent.nl 

Zoals gebruikelijk vinden de lezingen plaats in de Agnietenkapel, Nieuwe Markt 100 van 11.45 tot 13.15 uur. De toegangsprijs bedraagt € 5.

Locatie
Agnietenkapel
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: