Activiteit

Kledingswab: een nieuwe outfit zonder kosten!!!

zaterdag 23 maart 2024 , 15:00 - 17:00 uur
Illustration

Ben je toe aan een nieuwe outfit of zoek je iets voor een gelegenheid waar je geen geld voor wilt uitgeven? Kom dan naar de Swap Party! Bij dit evenement kun je gedragen en kwalitatief goede kleding ruilen. Je hoeft je portemonnee alleen mee te nemen om een kopje koffie of een drankje te betalen.

Op deze manier is consuminderen makkelijk en leuk en geef je op verantwoorde wijze een  nieuwe "touch" aan je garderobe. 

Waarom is een kledingruil zo relevant? De kledingindustrie stoot meer CO2 uit dan de internationale luchtvaart, terwijl we in Nederland 235 miljoen kilogram textiel weggooien! En dan gaat het echt niet alleen om afgedragen kleding of kleding die kapot is. Er is gewoon teveel!

De organisatoren van deze kledingswab zijn voor consuminderen en hergebruik, dus kom samen met je vriend of vriendin, je kinderen, je buurvrouw of lekker in je eentje naar deze KledingParty! Ondertussen kun je een kop koffie of een drankje drinken en socializen met andere mensen. 

Hoe werkt het?
Neem kledingstukken mee die schoon en heel zijn. Je mag maximaal 1 bigshopper aan kleding meenemen en maximaal 1 bigshopper mee terug nemen. Als je niks hebt om te ruilen ben je ook welkom! Je kunt je kleding al om 14.00 uur inleveren (neem voor de zekerheid een paar hangertjes mee). De kleding die overblijft mag je weer mee terug nemen, wil je dat niet dan gaat het naar Terres des Hommes.

 

Locatie
StudioGonz | Cultuurhuis Garenspinnerij
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Omschrijving doelgroep 
Iedereen die interesse heeft in het ruilen van kleding (als je niets hebt om te ruilen ben je ook welkom).
Deel dit: