Activiteit

Preek van de Leek 'Talent en gelijkwaardigheid' door Ruud Bakker

zondag 24 maart 2024 , 16:00 - 17:00 uur
Illustration

Ruud Bakker, gemeentesecretaris van Gouda, houdt op zondag 24 maart zijn Preek van de Leek in de Sint-Joostkapel.
Het thema van zijn preek is ‘Talent en Gelijkwaardigheid’.  Met livemuziek van de Goudse Mail for Sil. 

Ruud is een achterkleinzoon van een pettenmaker uit de Geuzenstraat, straatvoetballer uit Rotterdam-West, politieagent op de straten van Rotterdam-Zuid, socioloog en sinds 2021 gemeentesecretaris van Gouda.  

Beproefd concept
De Preek van de Leek is inmiddels een beproefd concept. Inspiratoren uit de wereld van natuur, cultuur, politiek en het sociaal domein- betreden de preekstoel. Binnen het format van een kerkdienst spreken ze over wat hen inspireert, dwars zit, in beweging zet of zin geeft.
Kim de Berg, predikant Federatie Gouda: ‘Op alle plekken in de samenleving zijn mensen te vinden die inspireren. Met mooie beelden, scherpe analyses of prikkelende uitspraken zetten ze ons aan het denken. Wij geven hen graag de preekstoel als podium om ons door hen te laten raken.’

De Preek van de Leek begint om 16.00 uur in de Sint-Joostkapel (Lage Gouwe 134) en duurt ongeveer een uur. Net als bij een normale kerkdienst is de toegang vrij en is reserveren niet nodig. 
De serie wordt op zondag 21 april afgesloten door bestuurskundige & museoloog Mireille Pondman.
Eerder ging Jan Graafland (tuinman, schrijver en columnist en Merve Yikilmaz (medewerker Leger des Heils en drijvende kracht achter Goudse stadsiftar) voor. 

Meer informatie, ook over het jubileumjaar van de Federatie, is te vinden op www.federatiegouda.nl.

Locatie
Sint-Joostkapel/Lutherse Kerk
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Deel dit: