Activiteit

De Goudse Passion: Een bijzondere Kruisweg door de Goudse binnenstad

vrijdag 29 maart 2024 , 18:00 - 19:30 uur
Illustration

In de aanloop naar Pasen nodigen wij u uit om deel te nemen aan een unieke ervaring: de Goudse Passion. Op Goede Vrijdag, 29 maart, zullen wij samen met Jezus op weg gaan naar zijn verrijzenis, door lijden en sterven heen, op weg naar nieuw leven.

De verhalen van Jezus' lijden en dood zijn vaak moeilijk uit te leggen. Daarom bent u welkom aan te sluiten bij deze bijzondere processie door de Goudse binnenstad. Tijdens de processie zullen we op diverse plekken in de stad stilstaan bij de verschillende staties, die verwijzen naar de verschillende momenten of gebeurtenissen tijdens de kruisweg van Jezus. Zo kunnen we de betekenis van het lijden van Jezus overdenken en ervaren.

De processie begint om 18.00 uur achter de Waag in Gouda. Van daaruit zullen we gezamenlijk de kruisweg lopen, waarbij we rond 19.30 uur arriveren bij de H.-Josephkerk. Het is mogelijk om aansluitend deel te nemen aan de kruisverering, zoals we die in de Rooms-Katholieke Kerk op Goede Vrijdag ‘s avond gewend zijn. Iedereen is van harte welkom om zich bij ons aan te sluiten en deze betekenisvolle reis te ervaren.

Locatie
Achter de Waag, Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Omschrijving doelgroep 
Jong en oud, gelovig of niet gelovig, iedereen is welkom om mee te lopen tijdens deze bijzondere processie door de Goudse binnenstad.
Deel dit: