Activiteit

Zoeken en tellen van Gierzwaluwen

donderdag 27 juni 2024 , 19:30 - 21:00 uur

We gaan op de fiets op zoek naar gierwaluwen om inzicht te krijgen over het aantal broedplaatsen en het aantal gierzwaluwen dat verblijft in Gouda e.o.

We doen dat onder de deskundige leiding van Corina Kerkmans. Tijdens deze excursie geeft zij uitleg over het leven en broeden van de gierzwaluw. Zij zal ook aandacht geven op welke eenvoudige wijze (ook moderne) huizen en gebouwen geschikt gemaakt kunnen worden om deze vogel een broedplaats te geven.

De excursie duurt circa anderhalf uur. 

De gierzwaluw (geen familie van de zwaluw) is een beschermde, inheemse vogelsoort. De vogels leven vooral in oude binnensteden. Hun hele bestaan is vliegend, behalve in de maanden mei en juni wanneer ze broeden. Dat doen ze in de kernen van oude steden waar ze zich nestelen in oude gebouwen, achter regenpijpen, dakkapellen, dakpannen of gaten in de muur. Ze voeden zich met insecten zoals muggen, vliegen, dag-en nachtvlinders

Locatie
Start: om 19.30 uur verzamelen we met de fiets op de kruising van de Kleiweg en de Turfmarkt. Let op: het is een fietsexcursie
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Leeftijd
Vanaf 12 jaar
Omschrijving doelgroep 
De doelgroep moet kunnen fietsen en de rust kunnen bewaren om de gierzwaluwen niet af te schrikken (dus geen herrie maken)
Deel dit: