Activiteit

Humanistisch Café: De volksvertegenwoordiging krachtiger en slagvaardiger

dinsdag 2 april 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

De volksvertegenwoordiging krachtiger en slagvaardiger. Kiesdrempel een panacee of kan het beter? Spreker: Max Kerremans (1951) studeerde Geschiedenis en Geografie aan de Hogeschool van Utrecht en heeft zijn lesbevoegdheid voor het middelbaar onderwijs. Hij heeft in zijn professionele loopbaan gewerkt in uiteenlopende functies op het gebied van strategische (institutionele) communicatie, zowel in het bedrijfsleven als bij en voor de overheid en instellingen. 

Het is vaak een Pavlovreactie als we ons hoofd schudden bij het zien van het aantal fracties in de Tweede Kamer: ‘er moet een kiesdrempel komen’. Is zo’n drempel de oplossing, een oplossing? Ja, er komen daardoor minder fracties in de volksvertegenwoordiging. Maar, voor welk probleem zou dit een oplossing zijn? En is een kiesdrempel de goede oplossing, zijn er betere? Is het aantal fracties het wezenlijke probleem?

Deze en andere vragen komen aan de orde bij de inleiding die Max Kerremans op 2 april zal houden. Eén ding is zeker: HET antwoord komt er die avond niet. Want, een snelle en eenvoudige oplossing van een complex vraagstuk bestaat niet.

Locatie
Ajour hoeve Bloemendaalseweg 41 Gouda
Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: