Activiteit

Kunstwedstrijd Amnesty Gouda

zondag 5 mei 2024 , 14:00 - 17:00 uur
Illustration

Bevrijdingsdag in Vreewijk: volop activiteiten

Zondag 5 mei viert Gouda haar vrijheid. En wel op de Goudse manier: samen. Wandel mee voor vrijheid en vrede, bezoek de expositie ‘Wat betekenen mensenrechten voor jóu?’ en ga kijken en luisteren bij Goudse organisaties die zich inzetten voor vrijheid, vrede en gastvrijheid. Iedereen is welkom en alle activiteiten zijn gratis.

Wat betekenen mensenrechten voor jóu? Dat was de vraag van Amnesty International aan Gouda. De kunstwedstrijd leverde ontroerende werken op in diverse vormen, die de komende tijd in het Nelson Mandela Centrum worden geëxposeerd. De expositie wordt op Bevrijdingsdag om 14.00 uur geopend door Tweede Kamer-lid Mohammed Mohandis, waarna de winnaar zal worden bekend gemaakt!

Minimarkt met hulporganisaties en serious game

Om 14.30 uur start, ook in het Nelson Mandela Centrum, een minimarkt van organisaties die zich met hulp van vele vrijwilligers inzetten voor een inclusief en gastvrij Gouda, met gelijke kansen voor iedereen. Je kunt er kennismaken met de lokale afdelingen van Amnesty International, Humanitas, Taalhuis en Vluchtelingenwerk. Ook krijg je informatie over de wijk en over de opvang van Oekraïners in Gouda. En ontdek SPELTALENT van VRSPACE: een serious game waarmee nieuwkomers spelenderwijs de Nederlandse taal leren op grote, interactieve beeldschermzuilen!

Wandel mee voor vrijheid en vrede

Vanaf 15.00 uur lopen Gouwenaars samen op: geboren Gouwenaars en nieuwkomers, zwart en wit, jong en oud. De wandeling voert van de Tweede Wereldoorlog naar de realiteit van vandaag de dag. Om te eindigen in een hoopvolle toekomst. Want samen maak je het verschil! Je wandelt met een gids, in kleine groepjes die om het kwartier vertrekken. Onderweg sta je stil op bijzondere plekken; voor een verhaal, een gedicht, een voordracht of muziek. De wandeling wordt afgesloten met een gezamenlijke maaltijd: Vrijheidssoep met brood. Je kunt je voor de wandeling aanmelden via www.stichting21maart.nl/vredeswandeling.

De activiteiten worden gesponsord door Stichting 4 en 5 mei, Kwadraad, GoudApot, Dient Elkaar Met Blijdschap en Rotary Gouda. De soep wordt gekookt door wijkteam Oost. Het event wordt ondersteund door vele vrijwilligers en organisaties met verschillende culturele achtergronden.

Locatie
Nelson Mandela Centrum
Kosten
Gratis
Doelgroep
Iedereen (alle leeftijden)
Deel dit: