Activiteit

Humanistisch Cafe: Energietransitie, de laatste stand van zaken

dinsdag 7 mei 2024 , 20:00 - 22:00 uur
Illustration

Spreker: Teun Bokhoven heeft een verleden als (duurzame energie) ondernemer en sinds 2011 vooral bestuurlijk actief in maatschappelijke functies.

De energietransitie is in volle gang. Van achterblijver in Europa stoomt Nederland op naar de kopgroep. Dat zien we dagelijks om ons heen. Inmiddels hebben zo’n kwart van de huishoudens zonnepanelen, zijn we hard op weg om slechte woninglabels uit te faseren en zien we sterke groei van windenergie op de Noordzee.
Maar met al deze acties om ons energiesysteem CO2 vrij te krijgen nemen tegelijkertijd de dilemma’s en spanningen toe. De energienetten kunnen het nauwelijks aan, veel mensen koesteren NIMBY meer dan het belang van de transitie, hoe brengen we balans in de belangen van
vleermuizen en goed geïsoleerde woningen en moeten we alle industrie nog wel in Nederland houden. Met andere woorden: hoe zorgen we er voor dat ons huidige (democratische) systeem deze opgave en deze dilemma’s aan kan.

Teun Bokhoven: Momenteel is hij o.a. landelijk voorzitter van het Uitvoeringsoverleg Klimaatakkoord Gebouwde Omgeving en vervult hij diverse functie binnen het nationale en internationale innovatiebeleid. Regionaal is hij actief als voorzitter van het Duurzaamheidsplatform Gouda (DPG), Servicepunt Energietransitie Bedrijven Midden Holland en Stuurgroep RES-Midden Holland (Regionale Energie Strategie).

Als laatste nog een oproep. Een van onze

Locatie
Ajour hoeve Bloemendaalseweg 41 Gouda
Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Geringe bijdrage consumpties
Doelgroep
Alle volwassenen
Deel dit: