Activiteit

Lezing: Antroposofie en moeilijke keuzes

dinsdag 28 mei 2024 , 20:00 - 22:30 uur
Illustration

Moeilijke keuzes maken

‘Levensvragen, moeilijke keuzes en crises in onze levensloop
bezien vanuit de Antroposofie’

Een lezing door Hans Notenboom
Georganiseerd door SprekersCafeGouda
28 mei 2024, Balzaal Gouda

Kijk door je oogharen en zie het voor je: het voltrekken van jouw levensloop, hoe maakte je keuzes in moeilijke kwesties en hoe ging je om met crises? Wanneer werden bakens verzet? Wat bracht je ertoe om dat te doen? Welke uitdagingen zie je nu op je pad? Met welke overweldigende moeilijkheden heb je nu te maken en hoe ga je nieuwe bakens verzetten? Hoe krijg je de juiste antwoorden?

Grote keuzes in ons leven, ze kunnen ons behoorlijk in moeilijkheden brengen. We zien het in carrière, in gezondheid, in de liefde, in familie, in geloof….

Waar komen die vragen vandaan? Soms overvallen ze je simpelweg, onverwacht, ongepland en onbedoeld. Andere keren heb je die wellicht na de nodige overpeinzing zelf aangetrokken.

Bijzonder is dat ieder soort crisis te relateren valt aan een levensfase. Soms heeft het te maken met het passeren en door ontwikkelen van de ene levensfase naar de volgende. Je wilt bij dat passeren liefst zoveel mogelijk vreugdevolle dingen meenemen terwijl je de crisis-factoren achter je wilt laten.

Op deze avond gaan we met Antroposoof en kunstschilder Hans Notenboom een interessante reis maken langs de diepere lagen van ons bestaan. We krijgen vanuit het perspectief van de Antroposofie uitleg en reflectie op de vragen die te maken hebben met de diepere achtergronden van die crises, moeilijke keuzes en consequenties, dus hoe we er mee omgaan.

Het belooft een avond te worden waarbij je niet alleen geïnspireerd wordt, maar ook praktische handvatten krijgt om wijsheid bij vraagstukken op jouw eigen levensweg te creëren.

Reken op interactieve sessies waarin ruimte is voor persoonlijke vragen, en waar aandacht kan worden gegeven aan wat voor jouw zoektocht naar zelfontdekking van belang is.

Locatie
de balzaal
Thema
Religie / spiritualiteitPersoonlijke ontwikkeling
Deel dit: