Aanbod

Nieuw in Gouda: Scootmobiel instructie lessen

Vervoer, Ondersteuning, Burenhulp / informele zorg, Maatschappelijke dienstverlening / participatie, Natuur/buiten, Voorlichting & advies
Illustration

Scootmobiel instructie lessen

Stichting ScootmobielClub Gouda (SCG) is dit jaar goed van start gegaan. Met inmiddels 20 leden, een aantal enthousiaste fietsvrijwilligers, algemeen vrijwilligers en vier bestuursleden is de club niet alleen een professionele organisatie, maar vooral ook een gezellige en behulpzame organisatie.

In deze eerste periode is gebleken dat naast gezelligheid en plezier in scootmobielrijden ook verkeersveiligheid hoog in het vaandel staat. Daarom is SCG afgelopen maand van start gegaan met een team van drie scootmobiel-instructeurs die allen zelf al jarenlang ervaring hebben met dagelijks gebruik van een scootmobiel. SCG biedt per heden dan ook een training aan voor mensen die nog niet zo ervaren zijn of zich onveilig voelen op de weg met hun scootmobiel. Deze training bestaat uit drie praktijkmomenten van één tot anderhalf uur en een gezamenlijke theorieles. 

Tijdens de eerste les zullen de grondbeginselen van de scootmobiel behandeld worden en wordt er een korte rit in eigen omgeving gereden. Tijdens de tweede les wordt iets verder van huis gereden, maar nog wel in een rustige omgeving. En de derde les is een rit door de binnenstad van Gouda met eventueel één of meerdere oefeningen in winkels. De scootmobiel instructeurs (Ronald Middendorp, Eddy van Veen en Frans van Luit) hebben allen de instructie verklaring van de Politieacademie afgelegd en zijn daarbij ook officieel verkeerregelaar.

De theorieles zal plaatsvinden in één van de Goudse buurtcentra bij een opkomst van 4 tot 6 deelnemers.

De kosten voor deze training bedraagt € 22,50 voor mensen die geen deelnemer zijn van SCG. Als men na de training alsnog besluit om deelnemer te worden van stichting SCG dan wordt dit bedrag in mindering gebracht op de contributie van € 30,=  per jaar.

U kunt zich aanmelden voor deze training via het contactformulier op www.scootmbielclubgouda.nl

leeftijd 
vanaf 18 jaar
Illustration
 
Illustration
 
Geplaatst op 27 mei 2023, 11:04 uur
Deel dit: