Project

Beste Zorgidee van Gouda

Geplaatst op 5 november 2015, 16:21 uur

De vernieuwing van de zorg gaat niet vanzelf, dat vraagt om inzet van iedereen. Daarom lanceert de ChristenUnie in Gouda het www.bestezorgideevangouda.nl. Hiermee biedt zij een platform aan iedereen die een goed idee of een mooie tip heeft. Op 25 januari 2016 wordt dan het Beste Zorgidee van Gouda gekozen in het Huis van de Stad.

Cultuuromslag

Het afgelopen jaar is er hard gewerkt aan de ‘transitie’, de overheveling van zorgtaken naar gemeente Gouda. Dit is echt nog niet afgerond want er zijn nog steeds open eindjes en problemen. Maar zelfs als de organisatie op orde is en alle regels goed worden nageleefd dan nog hebben we geen vernieuwing van de zorg. Daarom heeft de ChristenUnie al vaak gepleit voor ‘transformatie’, een andere manier van denken en werken. Dit kunnen we niet overlaten aan zorginstellingen of gemeente Gouda, deze cultuuromslag vraagt om een inzet van de Goudse samenleving. De nadruk op ‘eigen kracht’, meer zelf doen, kan niet zonder ‘eigen regie’, zelf verantwoordelijkheid nemen voor leven. Wout Schonewille: ‘Gouwenaren zelf de regie geven en mee laten denken en doen in de zorgvernieuwing is veel effectiever dan constant praten over bezuinigingen in de zorg’.

Beste Zorgidee

Om deze cultuuromslag een goede impuls te geven komt de ChristenUnie met de websitewww.bestezorgideevangouda.nl. Zorgvragers, professionals, mantelzorgers, familieleden en creatieve denkers wil de ChristenUnie een platform bieden voor goede ideeën en verbeteringen voor de zorg in Gouda. Natuurlijk is het Beste Zorgidee niet nieuw maar het kan wel heel goed werken als instrument om mensen uit Gouda een podium te bieden voor de vernieuwing van het sociaal domein. Daarbij is het ook gewoon leuk om je idee te presenteren op de website en misschien wel toe te lichten op 25 januari 2016. Want alle ideeën op de site worden beoordeeld door een deskundige jury en de bedenkers van de beste ideeën worden uitgenodigd voor de presentatie op maandag 25 januari 2016 in het Huis van de Stad. Tijdens deze avond wordt de het Beste Zorgidee van Gouda gekozen.

Logo Beste Zorgidee van Gouda

Doelgroep
Volwassenen, Senioren, Jongeren, 11-22 jaar
Lopend
Deel dit: