Je loopt er elke dag langs, waarschijnlijk zonder dat het je opvalt: KUNST in de BUURT. In onze stad staan veel beelden op straat, in parken of op pleinen. De gemeente probeert deze allemaal te onderhouden en wil graag weten wat de inwoners van Gouda ervan vinden. 

Wat doet een beeld met je? Ben je blij dat het er staat? Heb je er herinneringen aan? Of vind je het juist lelijk en mag het van jou weg?

image

Praat mee!

We organiseren per wijk een avond waar één beeld centraal staat. Onder leiding van een ervaren gespreksleider horen we graag wat jij vindt of voelt bij het beeld.
Van te voren wordt gezellig een hapje met elkaar gegeten. 
Ben of ken jij iemand die hart voor de wijk heeft en graag hierover meepraat, meld je aan! 
Kennis over kunst is helemaal niet nodig. Als je er maar iets bij voelt.

De data staan al vast:
Dinsdag 17 oktober – Korte Akkeren
Woensdag 18 oktober – Stolwijkersluis
Dinsdag 24 oktober - Noord
Woensdag 25 oktober – Kort Haarlem

De bijeenkomsten zijn van 17:30 tot 21:00 uur.

 

 

image

Deze participatie sessies zijn onderdeel van een onderzoek dat de Gemeente Gouda momenteel laat uitvoeren naar de waarde van de Goudse kunstcollectie in de openbare ruimte. In de komende maanden onderzoeken kunst taxateur Patricia Jansma en adviseur collectiebeheer Dieuwertje Wijsmuller van zo’n 130 geregistreerde kunstwerken de artistieke waarde en het unieke verhaal achter elk kunstwerk. Meer informatie hierover op de website van gemeente Gouda.

We hopen je te ontmoeten!
Namens gemeente Gouda en Gouda Bruist,
Yasmin, Peterpaul en Dieuwertje