Update

Update bij Gouda verwelkomt vluchtelingen

Geplaatst op 3 februari 2016, 23:13 uur

Laatste nieuws:

Vanavond heeft burgemeester Schoenmaker in de gemeenteraad een mededeling gedaan over recent nieuws rondom het AZC in Gouda, waarvan wij u ook op de hoogte willen stellen.

AZC Gouda pas 2e helft 2017 open
Tijdens een recent bestuurlijk overleg heeft het COA heeft ons laten weten druk bezig te zijn met de definitieve planvorming. Het COA legt nu de laatste hand aan dit huisvestingsonderzoek. Duidelijk is in het overleg geworden dat het COA inschat dat er meer tijd nodig is voor de verbouwing dan oorspronkelijk gedacht. Globaal wordt nu ingeschat dat het AZC in Gouda 2e helft 2017 open gaat en niet in de 2e helft van 2016.

Wat betekent dit voor het lopende proces?
Daar gaan we mee verder. We starten nu snel met de onderhandelingen met het COA en ook zal na het ondertekenen van de bestuursovereenkomst een start gemaakt worden met het vergunningentraject. Daar wijzigt niets aan.

Overhandiging advies bewonersplatform
Op 3 februari heeft het bewonersplatform het uitgewerkte advies overhandigd aan burgemeester Schoenmaker, wethouder Niezen en wethouder Bergman. Ook is het advies overhandigd aan de gemeenteraad. Er is op een constructieve manier met elkaar samengewerkt dat heeft geresulteerd in een goed onderbouwd document. Het college spreekt haar dank uit voor het vele werk dat bewoners hebben gestopt in het schrijven van het advies. Het college gaat zich inzetten om zoveel mogelijk wensen vanuit de bewoners mee te nemen in de nog op te stellen bestuursovereenkomst. Daartoe starten deze maand de onderhandelingen met het COA.

Wat gaat er nu met het advies gebeuren?
Zoals eerder gemeld gaat het college een bestuursovereenkomst sluiten met het COA. In die overeenkomst worden afspraken vastgelegd, over thema’s als dagbesteding, zorg, onderwijs, werk, leefbaarheid en veiligheid. Het advies van het bewonersplatform wordt meegenomen in de onderhandelingen met het COA. Namens de gemeente zullen de onderhandelingen worden gevoerd door twee ambtenaren onder aansturing van wethouder Niezen. Burgemeester Schoenmaker blijft uiteraard intensief bij het project betrokken.

U kunt het advies bekijken op www.gouda.nl/asielzoekers.

Vertrouwende u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Met vriendelijke groet,

Lars Pijlman
Projectleider AZC

Deel dit: